Lansare de carte: Dicționar juridic și economic româno-spaniol

sept. 30th, 2022 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 5 octombrie 2022, ora 18.00, la sediul Institutului Cervantes din București (Bulevardul Regina Elisabeta nr. 38) se va lansa, în prezența autorului, unul dintre puținele dicționare de limbaj juridic și economic român-spaniol, realizat de profesorul și lingvistul Antonio Madrid. ”Dicționarul juridic și economic bilingv româno-spaniol” umple un gol în domeniile juridic și economic din cele două țări, fiind printre putinele de acest gen publicat vreodată. Volumul are 408 pagini și numără peste 15 700 de intrări de terminologie juridică și economică, dintre care 6 200 de termeni și 9 500 de exemple de utilizare a acestor termeni. 

Rod al mai multor ani de muncă, acest dicționar se dorește a fi un instrument conceput pentru a fi utilizat de către traducători care lucrează în ambele limbi, fiind util și pentru cei care doresc să abordeze comparativ limbajul tehnic juridic și economic în limbile română și spaniolă. 

„Când mă pregăteam pentru susținerea examenului de traducător autorizat, m-am gândit că existența unui dicționar român-spaniol, cu termeni juridici și economici, mi-ar fi fost de mare ajutor. Doar că, pentru examenul pe care eu urma să îl susțin, nu exista un astfel de volum. Prin urmare, m-am decis să pregătesc eu primul dicționar de cu termeni juridici și economici pentru limbile spaniolă și română. După câțiva ani de lucru, cartea este gata; sper as fie un instrument de lucru extrem de util tuturor celor care in viata profesionala utilizeaza aceste limbaje, a mărturisit autorul.

Antonio Madrid, autorul volumului, este profesor colaborator al Institutului Cervantes din București și traducător autorizat (română, spaniolă și portugheză) de către Ministerul Justiției din România. 

A lucrat ca profesor de spaniolă pentru străini în Spania, Polonia și România, iar în prezent este specializat în predarea limbii spaniole juridice. 

Autorul nu este un nou venit în sectorul editorial românesc: el este cel care a fondat Trasto, prima librărie online cu cărți în limba spaniolă din România, spațiul care în perioada 2009-2015 a devenit un punct de atracție al promovării culturii spaniole în România, atât prin magazinul online, cât și prin participarea la numeroase târguri de carte din București, Timișoara, Cluj, Iași, Brașov și Craiova.

Toți cei interesați să ia parte la eveniment sau să consulte volumul sunt invitați să contacteze Departamentul de Cultură al Institutului Cervantes din Bucureşti la adresa cultbuc@cervantes.es.

Număr de vizualizări :69


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro