Despre noi
O zi fastuoasă!
Pe 1 martie 2010, cu ajutorul unei echipe din care fac parte poeta Andra Rotaru, graficianul Mihai Zgondoiu şi webmasterul Adriana Cocic, am lansat proiectul web „Agenţia de Carte” – prima agenţie de ştiri şi comentarii on-line dedicată industriei editoriale din România, evenimentelor de carte şi scriitorilor români. Un proiect pus în pagina realităţii şi a virtualului de Asociaţia EURO CULTURART din Bucureşti.
Agenţia de Carte îşi doreşte să creeze o puternică şi activă comunitate de autori de cărţi care să îşi promoveze evenimentele lor editoriale.
Agenţia de Carte reprezintă prima producţie editorială românească pe web care adună în acelaşi loc informaţii la zi din industria editorială şi din spaţiul cultural autohton. Cu o structură editorială ingenioasă, rubrici permanente dedicate cărţilor, editurilor, autorilor şi cu actualizări în timp real, Agenţia de Carte îşi propune să genereze un nou tip funcţional de comunitate media. Comunitatea de Carte, în care autorii, editorii şi cititorii sunt actori şi creatori ai fluxului informaţional, putând propune, interacţiona şi promova informaţii şi opinii specializate. Orice eveniment artistic, cultural, ştiinţific şi infoeducaţional care va propune o carte sau un autor de carte îşi va găsi locul în rubricile Agenţiei de Carte. Informaţiile la zi pe care editorii şi autorii le vor trimite, precum şi un desfăşurător al evenimentelor în pregatire ne vor ajuta să generăm actualizări editoriale de impact.
Echipa editorială:
Dan Mircea Cipariu, director (cipariu@yahoo.com)
Simona Ioniță, editor coordonator (simonaionita1979@gmail.com)
Vă rog să trimiteţi pe această adresă de email (cipariu@yahoo.com) sau pe adresa de email a Simonei Ioniță (simonaionita1979@gmail.com), informaţii legate de lansări de carte, premii oferite autorilor sau editurii pe care o conduceţi, seminarii, festivaluri unde se lansează carţi sau sunt dezbătute anumite titluri editoriale. În funcţie de informaţiile primite, vom putea realiza o politică editorială flexibilă care să sprijine promovarea cărţilor şi autorilor români prin interviuri în exclusivitate, comentarii, reportaje, anchete.
Îmi doresc, de asemenea, ca „Agenţia de Carte” să asigure o pluralitate a opiniilor şi a spiritului critic în afara taberelor şi găştilor literare ce se exprimă în revistele literare şi culturale în format print sau de pe Net. Motiv pentru care vă propun să contribuiţi editorial la această pluralitate de opţiuni estetice şi culturale prin texte pe care să le publicaţi în „Agenţia de Carte”. Voi fi interesat, în primul rând, de comentarii privind marile probleme ale scriitorului român, probleme ale lecturii şi ale industriei editoriale, comentarii privind cărţile de valoare care au fost ocultate din prejudecată sau prin influenţa găştilor literare, informaţii despre proiecte editoriale în pregătire. Domeniile editoriale vor fi acoperite de la cartea de beletristică, operele ştiinţifice (umanioare şi/sau ştiinţele exacte), cartea de artă, cartea ezoterică, cartea de arhitectură ş.a.m.d..
Toate cele bune,
Dan Mircea CIPARIU,
Preşedintele Asociaţiei EURO CULTURART
Mi se pare un proiect minunat ,mai ales daca se incearca sa se vada adevaratele ,,placeri literare,,
mi-ar facce placere sa sustin ,si financiar eforturile dvs.,si o voi face imediat ce ma voi intoarce in tara .
Astept noutatile voastre,e foarte placut sa gasesti scrieri atit de interesante ale scriitorilor Romani(mai ales tineri),care au lipsit ani de zile ,fiind eclipsati sau chiar negati de ,,marile nume,,care n-au iubit nici noul ,nici competitia,boala tipic comunista .
Multumesc.
Adriana Ichim
As fi dorit sa va intreb daca aici se pot promova talentele… Adevaratele talente! Ma refer la scriitori care nu au avut posibilitatea de a-si tipari cartile in Romania, ci doar peste hotare…
O zi fastuoasă!
Puteţi să ne trimiteţi proiectele dvs. editoriale pe care să le prezentăm în secţiunea „carte în lucru” sau să prezentăm recenziile dvs în sectiunea „postcard”.
Toate cele bune,
Dan Mircea CIPARIU
cipariu@yahoo.com
http://www.agentiadecarte.ro
Salut initiativa….. felicitari…… o saptamana minunata!!!!
Este o initiativa extraordinara, deoarece da sansa si unor valori reale, necunoscute, care nu pot patrunde, orice ar face, in cercurile inchise ale celor consacrati, ci raman miste mari anonimi, plafonati fara voie, care bat degeaba la usi surde
Suflul de nou si de tinerete pe care il aduceti prin aparitia Agentiei de carte este inviorator si datator de sperante.
In astfel de conditii, ce sa spun? Iti vine sa continui a scrie!
Liliana Ardelean
O initiativa minunata si un blog pe care il voi urmari cu interes. Felicitari!
Un proiect curajos, realist, cu şanse considerabile de a reuşi intr-o comunitate, parca incremenita sub privirile de gheaţa ale unor reputati, valoroşi sau inchipuiţi. Dupa nici o lună, iată! sâmburele dragostei de frumos a şi încolţit pe web, important este ca frumoşii robi ai cuvântului de la Agenţia de Carte să aibă grijă de acest rod minunat, să-l arate lumii şi să-l înmulţească. Fiind de mai multă vreme tânăr, eu ştiu cât de greu este în corida literară, frecventez cenaclurile, unde am şi citit de sute de ori, încă din vremea adolescenţei. Spaţiul obştei trebuie aerisit. Cu modestele mele posibilitaţi, sprijin acest demers îndrăzneţ, îl voi povesti prin târg, ba voi da şi sfoară-n ţară şi chiar mai departe de hotar. Succes!
Marian DUMITRU – Bucureşti – 25 03 2010
Mult succes si sper intr-o colaborare fructuoasa!
Un proiect curajos, realist, cu şanse considerabile de a reuşi intr-o comunitate, parca incremenita sub privirile de gheaţa ale unor reputati, valoroşi sau inchipuiţi. Dupa nici o lună, iată! sâmburele dragostei de frumos a şi încolţit pe web, important este ca frumoşii robi ai cuvântului de la Agenţia de Carte să aibă grijă de acest rod minunat, să-l arate lumii şi să-l înmulţească. Fiind de mai multă vreme tânăr, eu ştiu cât de greu este în corida literară, frecventez cenaclurile, unde am şi citit de sute de ori, încă din vremea adolescenţei. Spaţiul obştei trebuie aerisit. Cu modestele mele posibilitaţi, sprijin acest demers îndrăzneţ, îl voi povesti prin târg, ba voi da şi sfoară-n ţară şi chiar mai departe de hotar. Succes! Marian DUMITRU – Bucureşti – 25 03 2010
+1
Buna ziua!
Imi puteti spune va rog care este procesul prin care se accepta spre editare manuscrise terminate sau in lucru? Am trimis un e-mail cu un paragraf din manuscris pe la inceputul lui Mai şi nu am primit nici un raspuns in legatura cu acesta.
Va multumesc pentru atentie!
Un proiect curajos, realist, cu şanse considerabile de a reuşi intr-o comunitate, parca incremenita sub privirile de gheaţa ale unor reputati, valoroşi sau inchipuiţi. Dupa nici o lună, iată! sâmburele dragostei de frumos a şi încolţit pe web, important este ca frumoşii robi ai cuvântului de la Agenţia de Carte să aibă grijă de acest rod minunat, să-l arate lumii şi să-l înmulţească. Fiind de mai multă vreme tânăr, eu ştiu cât de greu este în corida literară, frecventez cenaclurile, unde am şi citit de sute de ori, încă din vremea adolescenţei. Spaţiul obştei trebuie aerisit. Cu modestele mele posibilitaţi, sprijin acest demers îndrăzneţ, îl voi povesti prin târg, ba voi da şi sfoară-n ţară şi chiar mai departe de hotar. Succes! Marian DUMITRU – Bucureşti – 25 03 2010+1
+1
Am scris şi publicat două cărţi anul acesta. Prima de debut la 66 ani se numeste IUBIRILE UNUI PESCAR, este o carte de autor, despre viaţa mea. Chiar dacă viaţa nu este deosebit de importantă pentru restul populaţiei, este interesantă prin povestirile pescăreşti despre aventurile petrecute pe mare sau pe malul bălţilor şi de ce nu şi cele amoroase, picante şi plăcut redate, reuşind să creiez starea care să te determine de a da pagina mai departe, mai ales pentru vârsta a III a. Cartea a fost editata în mai 2010 de către Editura DIGITAL DATA CLUJ. Următoarea carte publicata in iulie la editura AIUS din Craiova, este un roman de dragoste cu personajele principale fictive ca şi acţiunea în sine şi cele secundare reale, de acolo din viaţa satului dobrogean. Deasemeni este o actiune antrenantă, plină de picanterii erotice şi care ilustrează viaţa anilor 1967-1968 cu toate implicaţiile acelor vremuri. Dorinţa mea este ca aceste două cărţi să fie cunoscute în toată ţara, nu numai local în Mangalia prin existenţa lor în librării şi chioşcurile de presă, mai ales că la roman deja am scris prima parte a continuării sale, cu o acţiune a noii generaţii, crescută după revoluţie. Cum mă pot face cunoscut? Aştept propunerile administratorilor de site. Virgil Stan – prozator
-un proiect indraznet, strict necesar in aceasta lume a cartii (inchistata in sine -incremenita, cum spunea Marian); fie carte tiparita -fie ecarte, posibilitatea de a promova subiectul si de a afla parerea unor avizati in domeniu si a (viitorilor) cititorilor, pentru a determina valoarea unei idei (in timp real!), este un lucru nemaiimtalnit; mult succes initiatorilor proiectului!
Proiectul este formidabil. Eu am avut un prieten scriitor, Ştefan Goanţă, care nu a mai apucat să-şi vadă cărţile toate tipărite. Printre manuscrisele rămase se află o carte la care a ţinut foarte mult şi pe care a scris-o până la 1989. A dorit s-o reia, dar … timpul n-a mai avut răbdare… Titlul – CARTEA FRUMOASEI, pagini – cca 350. E posibil să vadă lumina tiparului prin Dumneavoastră?
Mulţumesc!