Recital extraordinar Constantin Chiriac

nov. 14th, 2019 | By | Category: Eveniment

Marți, 19 noiembrie 2019, Teatrul de Comedie vă invită la două recitaluri extraordinare susținute de Constantin Chiriac: ”Metanie Ție, Părinte!”, de la ora 20.00, la Biserica Sf. Dumitru (str. Sf. Dumitru nr. 1) și ”Domnule şi frate Eminescu”, de la ora 20:30, la Sala Studio.

Metanie ţie, Părinte! este un spectacol despre viaţă, moarte, destin, credinţă şi, mai ales, despre iubire. Acest recital are la bază texte scrise de Lucian Blaga, Tudor Arghezi, Ştefan Augustin Doinaş, William Shakespeare, R. M. Rilke şi aduce în prim-plan întrebările fundamentale ale omului în raport cu sine şi cu divinitatea.

Domnule şi frate Eminescu este construit ca un dialog între Mihai Eminescu şi Ion Creangă şi porneşte de la dimensiunea poeziei populare ca matrice, explorând legătura creatoare și prietenia unică dintre cei doi scriitori români.

 

Cele două recitaluri vor fi prezentate în premieră în București, după ce au fost susținute în mai multe orașe din România (Iași, Constanța, Suceava, Râmnicu Vâlcea ș.a.m.d.), dar și din lume (New York, Tokio, Montreal ș.a.m.d.).

*** Constantin Chiriac este actor de teatru și film și lider în domeniul cultural. A studiat Actoria la București, obținând diplome în management cultural de la Agenția de Informații a SUA, de la Hull University din Marea Britanie, precum și de la Virginia Commonwealth University Richmond.De-a lungul carierei sale a creat structuri de renume mondial și a generat nenumărate proiecte internaționale. Este președinte al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, director general al Teatrului Național „Radu Stanca“ Sibiu și director al Bursei de Spectacole de la Sibiu. A jucat un rol decisiv în obținerea titlului Sibiu – Capitală Culturală Europeană 2007 și în reușita incontestabilă a proiectului.

Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile și se va face pe baza biletelor ridicate în prealabil de la Casa de bilete. Biletele sunt disponibile începând de miercuri, 13 noiembrie, conform programului Casei de bilete (marți-vineri: 13.30-19.30, sâmbătă- duminică: 12.00-19.30, luni: închis).

Număr de vizualizări :448


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro