Exercițiu de sensibilitate semnat Oana Stoian

nov. 14th, 2019 | By | Category: Postcard

La mai bine de doi ani de la întâlnirea cu publicul în galeria Pygmalion din Timișoara, Oana Stoian revine la Casa Artelor (str. Augustin Pacha nr.8) cu un nou demers artistic: o expoziție de fotografie inspirată, sensibilă și provocatoare.  

„AEONIAN”, noul proiect fotografic semnat Oana Stoian, ne îmbie să ne oprim, cu onestitate, în faţa unei clipe, traducând-o într-o stare. Co-autori la alchimia artistei, dilatăm timpul, îl legănăm ca pe-un prunc care nu se mai opreşte din scâncit, îl alintăm între două degete – asemeni unui miez de pâine. Plonjăm în adâncurile amintirilor cu rude care nu mai sunt, cu prieteni ale căror feţe nu ne mai apar în faţa ochilor. De-a valma, inima noastră va scoate la suprafaţă clasoarele cu timbre, albumele foto, picturile copilăreşti, jocul în nisip, diapozitivele cu poveşti, ierbarul, primul nostru film pe peliculă, „cine nu-i gata, îl iau cu lopata”, prima noapte de dragoste, primul sărut de rămas bun.” – spune  despre creația Oanei Stoian, Grig M. Dumitrescu.

Vernisajul expoziției are loc joi, 14 noiembrie 2019, la ora 19.00. Despre artistă și creațiile ei va vorbi, cu acest prilej, Gheorghe Șfaițer – director de imagine și cadru didactic la Universitatea de Vest. Lucrările Oanei Stoian vor sta pe simezele galeriei Pygmalion până în 3 decembrie.

 

Oana Stoian s-a născut în Lugoj în anul 1993. Pasiunea ei pentru artă s-a făcut remarcată înca din copilărie când a început să îşi exprime creativitatea, întâi prin pictură, apoi, în anii adolescenţei, prin descoperirea fotografiei. Opera ei simbolizează o abstractizare a realității, o pierdere a identității în contextul unor scene misterioase. Urmându-şi această pasiune, a absolvit studiile de licenţă în 2015, la secţia de Foto-Video a Facultăţii de Arte şi Design, în cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, iar in 2017 – studiile de masterat în Grafică Publicitară. În decembrie 2015 a avut prima expoziţie personală de fotografie în Timişoara, urmată în următorii ani de numeroase expoziţii personale şi de grup, atât în România, cât şi în străinătate.

 

Număr de vizualizări :431


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro