spot_img

”Voievodul ţiganilor”, în premieră la Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” din Constanța

Duminică, 17 noiembrie 2019, de la ora 18.30, Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” din Constanța prezintă în premieră spectacolul Voievodul ţiganilor de Johann Strauss fiul, în regia Luciei Cicoară Drăgan, care semnează şi libretul, textul în proză, scenografia şi light design-ul, conducerea muzicală aparţinându-i lui Gheorghe Stanciu, coregrafia lui Horaţiu Cherecheş, iar maestru de cor fiind Adrian Stanache. 

În distribuţie : Doru Iftene, Laura Eftimie, Lucia Mihalache, Smaranda Drăghici, Daiana Gavrilescu, Constantin Acsinte, Mădălin Băldău, Marius Eftimie, Bogdan Ocheşel, Octavian Minea, Cristian Caragea, Cristian Parmac, Ştefan Acsinte, Marian Irimia, Iulian Bratu, Matias Eftimie, David Popescu.

Voievodul ţiganilor este o operetă a cărei muzică a fost compusă în anul 1885 de Johann Strauss fiul, pe un libret de Ignatz Schnitzer, după un roman al scriitorului maghiar Mor Jokai (premiera a avut loc la Viena, pe 24 octombrie 1885). Exotismul şi aura romantică a acestei operete a făcut-o să devină un titlu de vârf al genului, fiind populară în faţa publicului din toate epocile.

Premiera spectacolului Voievodul ţiganilor este inclusă în manifestările celei de-a 45-a ediții a ”Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului”, ce se desfăşoară la Constanţa în perioada 27 octombrie – 24 noiembrie 2019. Acest eveniment de tradiție cuprinde 13 reprezentații artistice (concerte simfonice, opere, spectacole de balet, recitaluri și o operetă) la care participă artiști de valoare atât din țară, cât și din străinătate.


Pentru informații complete legate de Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului – ediția a 45-a, vizitați site-ul dedicat
www.tnobconstanta.ro/festival


Informații bilete și pachete –
www.tnobconstanta.ro/festival/bilete

 

Ultimele spectacole din festival
——————————–
Miercuri, 20 noiembrie, ora 18.30 – Foyer Teatru
INTERMERIDIAN RECITAL DE MUZICĂ ROMÂNEASCĂ
——————————–
Soliști
DIANA JIPA vioară, ȘTEFAN DONIGA pian
În program
F. Donceanu – Sonata nr.1 pentru vioară și pian
C.P. Basacopol – Sonata pentru vioară și pian
W. Klepper – Sonatina pentru vioară și pian
R. Georgescu – Interludiu și Toccata din Suita nr.2
R. Vlad – „Prințesa X” pentru vioară solo
U. Vlad – „Sonorități și nu-mă-uita’ pentru vioară și pian
V.R. Baciu – Scherzo pentru vioară și pian
Bilete doar la Agenția Teatrului.

——————————–
Vineri, 22 noiembrie, ora 18.30 – Sala Teatrului
COMORI ALE ROMANȚEI
——————————–
Soliști
ALINA MAVRODIN VASILIU, DANIELA VLĂDESCU, CRISTINA MUNTEANU, IULIAN BRATU, MĂDĂLIN BĂLDĂU, MIHAELA IONESCU, GABRIELA DOBRE, BOGDAN OCHEȘEL
La pian LUCIAN VLĂDESCU

——————————–
Sâmbătă, 23 noiembrie, ora 18.30 – Sala Teatrului
RIGOLETTO G. Verdi
——————————–
Regia artistică – EMIL STRUGARU
Scenografia – GRIGORE GORDUZ
Coregrafia – FĂNICĂ LUPU-LIEȘTI
Soliști
IONUȚ PASCU București, MARIE JOSÉE MATAR Liban, DORU IFTENE, CONSTANTIN ACSINTE, LUCIA MIHALACHE, GABRIELA DOBRE, LAURENȚIU SEVERIN, BOGDAN OCHEȘEL, ANDREI BĂICAN, IULIAN BRATU, IONELA DUMA, SILVIA SIMIONESCU, OCTAVIAN MINEA
Conducerea muzicală – GHEORGHE STANCIU
Maestru cor – ADRIAN STANACHE

——————————–
Duminică, 24 noiembrie, ora 18.30 – Sala Teatrului
BĂRBIERUL DIN SEVILLA – G. Rossini
——————————–
Regia artistică – ȘTEFAN MUNTEANU
Scenografia – EUGENIA TĂRĂȘESCU JIANU
Soliști
ȘTEFAN IGNAT București, SMARANDA DRĂGHICI, MIHAI IRIMIA Brașov, MIHNEA LAMATIC București, CONSTANTIN ACSINTE, GABRIELA DOBRE, BOGDAN OCHEȘEL
Conducerea muzicală – GHEORGHE STANCIU
Maestru cor – ADRIAN STANACHE

 

Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrului (0241.481.460) și online pe www.tnobconstanta.ro/bilete. Adițional biletele se regăsesc și în rețeaua de magazine partenere Entertix.ro: Carrefour și Cărturești.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508