Infocarte.ro a ajuns la 20 000 de titluri

iul. 12th, 2012 | By | Category: Postcard

Singurul catalog Books in Print din România, Infocarte.ro (www.infocarte.ro) a ajuns la 20 000 de titluri. Books in Print are o tradiţie îndelungată în ţările occidentale, dar în Europa Centrală şi de Est e prezent în doar 4 ţări. În România Infocarte.ro este pus gratuit la dispoziţia cititorilor şi a editorilor, adresându-se în egală măsură publicului larg şi profesioniştilor din industria cărţii.

Dintre cele 20 000 de titluri, aproximativ 6000 sunt cărţi publicate de autori români, restul fiind traduceri (numărul traducătorilor din baza de date este foarte mare: 3508). Cărţile de literatură reprezintă 42% din total, celelalte cărţi fiind din domeniul non-fiction. Totodată, pe site-ul www.infocarte.ro se găsesc informaţii despre 245 de cărţi de turism şi călătorii.

Lansat în martie 2010, cu 3200 de titluri, Infocarte.ro este un site care funcţionează ca un punct de întâlnire între cei care citesc, publică sau scriu despre cărţi, centralizând toate informaţiile despre titlurile publicate pe teritoriul României începând cu anul 2006.

Actualizat zilnic, Infocarte.ro oferă texte de prezentare a titlurilor şi autorilor redactate profesionist, linkuri către numeroase recenzii care să deschidă mai multe perspective asupra unui volum, ştiri inedite despre evenimente şi probleme de actualitate.

Săptămânal, newsletterul Infocarte.ro propune o sinteză a celor mai noi titluri apărute, precum şi ultimele recenzii, interviuri şi ştiri din presa românească şi internaţională.

„Odată cu depăşirea acestui prag de 20 000 de titluri Infocarte.ro se afirmă ca un reper pentru toţi cei care au nevoie de informaţii obiective despre cărţi.”, a spus Dragoş Dodu, redactorul-şef al site-ului.

Iniţiat la propunerea Asociaţiei Editorilor din România (AER), proiectul este sprijinit de fundaţia ERSTE din Viena, beneficiază de expertiza fundaţiei Central and East European Book Projects (CEEBP, Amsterdam) şi de cooperarea Centrului Naţional al Cărţii din cadrul Institutului Cultural Român (CENNAC/ICR).

Număr de vizualizări :1198


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro