„N-am mai visat de mult că zbor” de Taichi Yamada

iul. 12th, 2012 | By | Category: Eveniment

La Editura Humanitas Fiction, în colecţia „Raftul Denisei”, va apărea volumul „N-am mai visat de mult că zbor” de Taichi Yamada.

Taichi Yamada, unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori şi scenaristi de televiziune din Japonia, s-a născut la Tokio, în 1934. A absolvit Universitatea Waseda, cu o diplomă de limbă şi literatură japoneză, în 1958, iar înainte de a debuta ca romancier şi dramaturg, a început să lucreze în industria cinematografică, la studiourile de film Shochiku. Scenariile sale TV s-au bucurat de mare succes, fiind recompensate cu premii importante: Premiul Ministerului Educaţiei (1983); Premiul Mukoda Kuniko (1984); Premiul Kikuchi Kan (1985). Printre romanele sale se numără Străini (Ijintachi tono Natsu, 1987), ecranizat un an mai târziu în regia lui Obayashi Nobuhiko şi primul său roman tradus în limba engleză, Tobu Yume wo Shibaraku Minai (N-am mai visat de mult că zbor, 1990, ecranizat în acelaşi an în regia lui Eizo Sugawa), Koi no Shisei de (Chipuri ale dragostei) etc. În 1991, scenariul său pentru filmul Shonen Jidai (Copilărie) a fost distins, printre altele, cu Premiul Academiei Japoneze şi Premiul pentru Scenariu al Uniunii Scriitorilor din Japonia. În „Raftul Denisei” au apărut romanele Străini(2008) şi În căutarea unei voci din depărtare (2008)

Număr de vizualizări :1335


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro