Noaptea cărţilor româneşti la Madrid

apr. 21st, 2010 | By | Category: Eveniment

Mâine, 23 aprilie 2010, începând cu ora 19:00, Institutul Cultural Român din Madrid participă la marea petrecere urbană “Noaptea cărţilor” / „La Noche de los Libros”, unul dintre cele mai importante evenimente culturale de la Madrid, la care iau parte majoritatea instituţiilor culturale importante din capitala Spaniei, bibliotecile, librăriile, muzeele, centrele culturale şi universităţile.

ICRM îşi va deschide porţile în seara de vineri, începând cu ora 19:00, pentru publicul madrilen şi pentru toţi cei care vor dori să încerce să înveţe româneşte… într-o oră. Este vorba despre trei serii de cursuri gratuite de limba română, pe parcursul cărora participanţii vor putea să înveţe câteva expresii româneşti, câteva lucruri despre istoria limbii române şi, poate, vor pleca cu dorinţa de a învăţa în continuare o limbă romanică atât de apropiată de spaniolă. De asemenea, până la miezul nopţii va fi deschisă la sediul Institutului o librărie de unde vor putea fi cumpărate cărţi româneşti traduse în limba spaniolă şi publicate de edituri din Spania (peste 40 de titluri).

Noua echipă de la ICR Madrid îşi aşteaptă astfel oaspeţii, să guste pe îndelete câteva mostre de literatură şi de limbă română, în mijlocul unei fieste urbane în care Madridul se transformă într-un oraş al cărţilor, iar ICR Madrid într-un punct de interes cultural pe o hartă bogată şi diversă.

Număr de vizualizări :1169


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro