Poezie “camiku”

apr. 21st, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Astăzi, 22 aprilie 2010, la ora 18:00, în cafeneaua Librăriei Humanitas (str. N. Bălcescu, nr. 16, Sibiu), va avea loc lansarea cărţii de poezie “camiku” de Mihai Curtean. Cartea apărută în 2009, la Editura Brumar din Timişoara, va fi prezentată de criticii Anda Ionaş şi Andrei Terian. Lansarea va fi urmată de o lectură publică a autorului, din textele cuprinse în volum. Cartea se va distribui gratuit, iar autorul va oferi celor interesaţi foi de manuscris cu poeziile citite.

Totodată, cu acest prilej se lansează şi proiectul „O poezie pe lună”. La începutul fiecărei luni, o poezie a unui poet din Sibiu va fi expusă în format A3, în incinta Librăriei Humanitas, pentru ca publicul interesat de literatură să ajungă să-i cunoască pe cei ce scriu chiar lângă ei, în acelaşi oraş, respirând acelaşi aer, mergând pe aceleaşi străzi şi împărţind aceleaşi privelişti. Proiectul este susţinut de Librăriile Humanitas, Clubul ASTRA – Cenaclul Filialei Sibiu a Uniunii Scriitorilor din România – şi Editura A.T.U. din Sibiu.

“Mihai Curtean face vervă cu materiale cotidiene, „muraliste”, întorcînd notaţia şi consemnarea biografică în nostalgie şi-n anxietate cu linguriţa. Toate astea cu un fel de inteligenţă melancolică, ludică numai cât să dea instantaneelor fosforescenţă şi să le sublinieze coerenţa de suită cu structură muzicală. camiku este una din cele mai bune cărţi pe care le-am citit în ultima vreme, din partea generaţiei tinere.”, scrie despre acest volum criticul literar Al. Cistelecan.

Număr de vizualizări :1291


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro