Continuarea legendelor clanului Otori

apr. 21st, 2010 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la Editura Leda-Grupul Editorial Corint, a apărut volumul “Strălucirea lunii, adierea vântului” de Lian Hearn, un bestseller internaţional publicat cu mare succes în peste 36 de ţări.

Volumul de faţă, în traducerea Lidiei Grădinaru, continuă seria de succes a primelor două volume “Să nu trezeşti podeaua-privighetoare” şi “Sub cerul liber, având drept pernă iarba” şi totodată, legendele clanului Otori.
Evocare cuceritoare şi obsedantă a unui loc şi a unei perioade mitice, cea de a treia carte a Legendelor clanului Otori, “Strălucirea lunii, adierea vântului” ne poartă încă o dată în Japonia medievală creată de Lian Hearn, un tărâm cu ritualuri şi coduri riguroase, cu o frumuseţe sălbatică şi aparenţe înşelătoare.
Otori Takeo şi Shirakawa Kaede sunt acum soţ şi soţie, şi mai hotărâţi ca niciodată să-şi consolideze domeniile. Totuşi, căsătoria lor pripită îl înfurie pe Arai Daiich şi aduce o insultă gravă seniorului Fujiwara.

Cartea urmăreşte destinul celor doi tineri care luptă să le fie recunoscute drepturile dobândite prin naştere şi să aducă liniştea între graniţele ţării. Pentru aceasta, Takeo trebuie să ducă la îndeplinire profeţia sfintei, care sună astfel: “Pământurile tale se vor întinde de la mare la mare, dar pacea va veni cu preţul vărsării de sânge. Cinci bătălii îţi vor aduce pacea, patru de câştigat şi una de pierdut…”

Număr de vizualizări :1341


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro