Cărți de citit în familie, de Paște: povești pentru copii despre  curaj, bunătate și sens

Sărbătoarea Paștelui este, dincolo de ouă colorate și cozonaci, un timp al regăsirii și al apropierii – de cei dragi, de noi înșine și, uneori, de întrebările mari ale vieții. Este momentul ideal pentru a crea ritualuri simple, dar pline de sens, iar lectura împreună cu copiii poate fi unul dintre cele mai frumoase. În paginile unei cărți bine alese, se pot ascunde lecții despre curaj, iubire, încredere și spiritualitate – valori care se potrivesc perfect cu spiritul sărbătorii.

Editura ap! (ACT și Politon) a pregătit o serie de cărți extraordinare, parte din colecția Ap!olodoria, potrivite pentru citit în familie în această perioadă specială. Sunt povești care îi vor face pe cei mici să râdă, să întrebe, să reflecteze – și pe cei mari să redescopere bucuria pură de a privi lumea prin ochii unui copil.

Fiecare copil are nevoie de povești care să îi aprindă imaginația, să îi ofere lecții prețioase de viață și să îl ajute să descopere frumusețea lumii înconjurătoare. De la aventuri pline de curaj și magie până la reflecții despre credință și autocunoaștere, aceste titluri sunt alegerea perfectă pentru momentele de lectură în familie. Intră în lumea fascinantă a poveștilor și lasă-te purtat într-o călătorie a cunoașterii și a emoției!

Cea mai bună zi proastă – Mark Batterson, Summer Batterson Dailey

O carte minunat ilustrată, Cea mai bună zi proastă le arată copiilor că fiecare moment dificil poate fi transformat într-o lecție de viață. Autorii transmit un mesaj pozitiv despre optimism și reziliență, ideal pentru lecturile de seară. Prin povestea unui băiețel care învață să vadă partea bună a lucrurilor chiar și în cele mai grele zile, cartea îi ajută pe cei mici să dezvolte o mentalitate puternică și să înfrunte provocările cu încredere.

Mic tratat de botanică al zânelor – Caroline Scheuer, Chloé Dijon

Această carte educativă combină magia zânelor cu explorarea lumii vegetale, oferind celor mici o incursiune în lumea plantelor și a beneficiilor acestora pentru sănătate. Ilustrațiile fermecătoare și povestirile captivante fac ca fiecare pagină să fie o aventură. Copiii vor descoperi curiozități despre flori și copaci, în timp ce învață despre conexiunea profundă dintre natură și ființele magice ale pădurii.

Cum este Dumnezeu? – Rachel Held Evans, Matthew Paul Turner

O carte ilustrată menită să le ofere copiilor o viziune caldă și accesibilă asupra conceptului de divinitate, explorând răspunsuri la întrebările firești pe care cei mici le au despre Dumnezeu. Printr-o narațiune simplă și imagini pline de sensibilitate, cartea îi ajută pe copii să înțeleagă diferitele moduri în care Dumnezeu poate fi perceput și simțit în viața de zi cu zi.

Dumnezeu mai veghează? – Sheila Walsh

Această carte emoționantă despre prezența divină în viața cotidiană este ideală pentru a le insufla copiilor convingerea că nu sunt niciodată singuri, chiar și în momentele dificile. Povestea îi încurajează pe cei mici să aibă încredere și să se sprijine pe credință atunci când se simt vulnerabili.

Când a creat Dumnezeu lumea – Matthew Paul Turner

Scrisă în versuri, această carte spune povestea Creației într-un mod accesibil și captivant, oferindu-le copiilor o viziune poetică asupra originii universului. Ritmul plăcut și ilustrațiile vibrante transformă lectura într-o experiență memorabilă.

Când te-a creat Dumnezeu – Matthew Paul Turner

O carte caldă și emoționantă, Când te-a creat Dumnezeu este un omagiu adus unicității fiecărui copil și importanței sale în lume, fiind o lectură perfectă pentru copiii care întreabă despre locul lor în univers. Mesajul încurajator le transmite celor mici că sunt iubiți și valoroși exact așa cum sunt.

Teama care devine curaj Giulia Telli, Luca Mazzucchelli

Această poveste despre o vulpe fricoasă și un bursuc îndoielnic este o metaforă pentru curaj și autodepășire. Ilustrațiile superbe și lecția de viață pe care o transmite fac din această carte o alegere perfectă pentru copiii de toate vârstele. Cartea îi ajută pe cei mici să își depășească temerile și să învețe că frica poate fi transformată în forță interioară.

Totul e greu înainte să devină ușor – Luca Mazzucchelli & Giulia Telli

Această poveste emoționantă despre Simba, un câine-lup care visează să devină acrobat la circ, îi învață pe copii că eșecurile sunt doar pași firești spre succes. Cu ajutorul unui mentor înțelept, Simba descoperă că determinarea și perseverența sunt esențiale în orice călătorie spre împlinirea visurilor. O carte care îi ajută pe cei mici să-și construiască încrederea în sine și să înțeleagă că orice lucru dificil devine mai ușor cu timpul.

 Bunicile sunt pentru iubire – Misty Black
O cărticică adorabilă, perfectă pentru momentele de lectură înainte de culcare! Prin versurile blânde și ilustrațiile calde, această poveste celebrează legătura specială dintre copii și bunicile lor, amintindu-le cât de prețioase sunt acestea. O lectură care încurajează recunoștința și bucuria de a petrece timp alături de cei dragi.

Fără scuze! Ceea ce spui îți poate sta în cale – Dr. Wayne W. Dyer & Kristina Tracy
Cuvintele au putere, iar această carte le arată copiilor cât de mult îi pot afecta scuzele pe care și le spun. Prin povestea unui băiețel care visează să devină biolog marin, autorii îi ajută pe cei mici să înțeleagă că, atunci când elimină scuzele și cred în propriile forțe, nimic nu le poate sta în cale. O lecție de viață esențială, spusă într-un mod accesibil și captivant.

Această colecție este o oportunitate minunată pentru părinți și copii de a descoperi povești pline de tâlc, frumusețe și inspirație. Fiecare carte e o invitație la visare, explorare și învățare, transformând lectura într-o experiență de neuitat pentru cei mici. Indiferent dacă sunt povești despre curaj, credință, magie sau descoperiri fascinante, aceste titluri vor aduce zâmbete și vor inspira atât copiii, cât și părinții.

***

ap! (ACT și Politon) este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de carte din România. Specializată în nonficțiune de calitate, editura a adus pe piața locală o serie de autori care au făcut furori în toată lumea, precum Tim Ferriss, Robin Sharma, Tony Robbins, Wayne Dyer, Steve Harvey, Gino Wickman și mulți alții. Totodată, ap! (ACT și Politon) este editura românească sub egida căreia au fost publicate cele mai multe audiobookuri la nivel local. Lansată în 2014, editura a adus în România peste 200 de titluri în format audiobook, multe dintre acestea fiind bestsellere care au făcut înconjurul lumii și au schimbat mii de vieți. 

ap! (ACT și Politon) crede în dezvoltarea continuă și aduce cititorilor români titluri care acoperă o gamă variată de subiecte, din sfere precum: dezvoltarea personală și profesională, business, antreprenoriat, spiritualitate sau wellbeing. Titlurile editurii se regăsesc atât în format clasic, cât și sub formă de eBook, MP3 sau audiobook, astfel încât cititorii să se poată bucura de lectură în orice moment al vieții lor.

ap! (ACT și Politon) online

Website: https://actsipoliton.ro/

Instagram: https://www.instagram.com/actsipoliton/

Facebook: https://www.facebook.com/actsipoliton

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/edituraactsipoliton/

YouTube: https://www.youtube.com/c/ActsipolitonRo-carti-audio/videos

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@actsipoliton

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508