„Mireasa Fantomă”, de Yangsze Choo, roman care a inspirat un serial marca Netflix

Mireasa fantomă”, de Yangsze Choo, carte recent apărută în cadrul colecției „Corola” de la Editura ap!, este un roman de ficțiune istorică, despre care prestigioasa publicație New York Journal of Books nota: „Odiseea lui Li Lan o menține pe marginea prăpastiei dintre viață și moarte și ține cititorul cu sufletul la gură…”. Fascinația este cu atât mai mare pentru publicul român, care va avea ocazia să se familiarizeze cu folclorul chinezesc referitor la viața de apoi, ce abundă în superstiții și legende pline de mister. Cartea, un succes internațional, a inspirat și o adaptare – serialul The Ghost Bride (Mireasă în Viața de Apoi), marca Netflix, o producție captivantă care aduce la viață atmosfera misterioasă a romanului.

Autoarea construiește un univers bogat, inspirat din mitologia chineză, unde realitatea se întrepătrunde cu fantasticul. Lumea de dincolo este descrisă cu detalii vibrante: palate sumbre, spirite răzbunătoare și zei îndepărtați, toate contribuind la un decor spectaculos, care captivează cititorul. Autoarea explorează teme precum destinul, viața după moarte și puterea alegerilor personale, oferind o poveste care este atât o aventură, cât și o reflecție profundă asupra existenței.

Yangsze Choo este o autoare malaeziană de origine chineză, stabilită în California împreună cu soțul ei și cu cei doi copii ai lor. După ce a absolvit Universitatea Harvard, a fost pentru o perioadă consultant în management, după care a debutat ca scriitoare cu romanul fantasy de mare succes „Mireasa fantomă” – devenit în scurt timp bestseller New York Times. Autoarea este cunoscută și pentru romanul bestseller „The Night Tiger”,  selectat în Reese’s Book Club și inclus în Big Jubilee Read cu ocazia Jubileului de Platină al Reginei Elisabeta a II-a.

Deși sunt conduși de stăpânii britanici, chinezii din Malaya colonială (n.r.: Malaya este denumirea istorică a Malaysiei, înainte de cucerirea independenței) se agață încă de obiceiurile străvechi. Iar în orașul-port adormit Malacca, fantomele și superstițiile sunt la ordinea zilei.

„Într-o seară, tatăl meu m-a întrebat dacă aș vrea să devin o mireasă fantomă…”

Li Lan este fiica unei familii distinse, dar falimentare, de aceea șansele ei de a se mai căsători cu un bărbat înstărit sunt destul de limitate. Chiar și în aceste condiții, neobișnuita propunere pe care o primește tatăl ei din partea puternicei și bogatei familii Lim, o înspăimântă. Aceștia doresc ca ea să devină mireasa fantomă a singurului lor fiu, Lim Tian Ching, care a murit recent în circumstanțe misterioase. 

Rareori practicate, căsătoriile cu fantome sunt folosite în unele situații în China pentru a calma spiritele neliniștite. O astfel de uniune i-ar garanta lui Li Lan o casă pentru tot restul vieții, dar la un preț teribil:

„Obiceiul de a aranja căsătoria unei persoane moarte era rar, fiind practicat, în general, pentru a liniști un spirit. O concubină decedată care a dat naștere unui fiu putea fi cununată oficial pentru a i se ridica statutul la cel de soție. Iar doi îndrăgostiți care au avut un sfârșit tragic puteau fi și ei uniți după moarte. Atât știam. Dar căsătoria dintre cei vii și cei morți era un eveniment rar și cu adevărat îngrozitor.”

Dacă ar fi spus „da”, Li ar fi devenit văduvă la nici 18 ani, urmând să-și petreacă tot restul vieții în conacul familiei Lim, având tot ce-și putea dori din punct de vedere material, dar fără a se putea bucura de ceea ce înseamnă o familie în mod obișnuit. 

După o vizită la somptuoasa reședință a familiei Lim, Li Lan se trezește bântuită nu doar de pretendentul ei fantomatic, ci și de o pasiune sălbatică pentru noul moștenitor al familiei Lim, Tian Bai, care o farmecă cu înfățișarea și talentele lui.

Noapte de noapte, ea este atrasă astfel într-o lume paralelă, mai precis în întunecata viață de apoi, bântuind prin orașe fantomă, cerșind ofrande funerare din hârtie și având de-a face cu spirite răzbunătoare capabile să-i facă foarte mult rău. Însă, în aceste peregrinări reușește să își facă și un prieten adevărat, pe misteriosul dragon Er Lang, un spirit ocrotitor fermecător, dar imprevizibil, care îi oferă ani din viața lui pentru a o salva. 

Li Lan pendulează pe tot parcursul romanului între aceste două lumi, descoperind astfel secretele întunecate ale familiei Lim, dar și adevărul despre propria-i familie, și luând în cele din urmă o decizie surprinzătoare…

„Mireasa Fantomă”, de Yangsze Choo, este un roman impresionant, perfect pentru cei care iubesc poveștile misterioase, pline de magie și tradiții ancestrale. Cu un stil de scriere fluid și o intrigă plină de suspans, cartea te va face să visezi cu ochii deschiși la lumi ascunse și destine nefaste.

Colecția Corola a Editurii ap! cuprinde ficțiune de calitate, cărți ce promit să țină cititorul captivat de la prima și până la ultima pagină. Parte din cadrul colecției, romanul „Mireasa fantomă” este disponibil în librării fizice, librării online și pe site-ul editurii, unde cititorii pot achiziționa cartea cu o reducere specială de 21%.

***

ap! (ACT și Politon) este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de carte din România. Specializată în nonficțiune de calitate, editura a adus pe piața locală o serie de autori care au făcut furori în toată lumea, precum Tim Ferriss, Robin Sharma, Tony Robbins, Wayne Dyer, Steve Harvey, Gino Wickman și mulți alții. Totodată, ap! (ACT și Politon) este editura românească sub egida căreia au fost publicate cele mai multe audiobookuri la nivel local. Lansată în 2014, editura a adus în România peste 200 de titluri în format audiobook, multe dintre acestea fiind bestsellere care au făcut înconjurul lumii și au schimbat mii de vieți. 

ap! (ACT și Politon) crede în dezvoltarea continuă și aduce cititorilor români titluri care acoperă o gamă variată de subiecte, din sfere precum: dezvoltarea personală și profesională, business, antreprenoriat, spiritualitate sau wellbeing. Titlurile editurii se regăsesc atât în format clasic, cât și sub formă de eBook, MP3 sau audiobook, astfel încât cititorii să se poată bucura de lectură în orice moment al vieții lor.

ap! (ACT și Politon) online

Website: https://actsipoliton.ro/

Instagram: https://www.instagram.com/actsipoliton/

Facebook: https://www.facebook.com/actsipoliton

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/edituraactsipoliton/

YouTube: https://www.youtube.com/c/ActsipolitonRo-carti-audio/videos

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@actsipoliton

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508