spot_img

NOAPTEA DE POEZIE, în ”Sufrageria arădeană”

Joi, 21 martie 2024, de la ora 19:00, în ”Sufrageria arădeană” din Arad (str. Tribunul Dobra nr. 10), Primăria Municipiului Arad, Hub Cultural mARTA și asociația Euro CulturArt prezintă NOAPTEA DE POEZIE, în cadrul programului omonim ce se desfășoară în zece spații culturale exponențiale din șapte orașe din România. Susțin o lectură publică poeții Lucia Cuciureanu, Ioan Matiuț, Andrei Mocuța, Violeta Pintea. Invitat special online: Matei Vișniec. Actorul Ioan Peter recită din poezia autorilor contemporani arădeni ce se află în Raiul Poeziei: Dagmar Anoca Mária, Petru M. Haș, Gheorghe Mocuța  și Mihai Traianu. Muzicienii Maria Nicoleta Brola, Daniel Julean sunt prezenți cu un recital. Artistul vizual Laurian Popa prezintă o instalație inspirată din textele poetice ale celor ce citesc în spectacol. Evenimentul este transmis de postul Radio Arad.

„Prin programul NOAPTEA DE POEZIE, Aradul intră în clubul select al orașelor implicate în proiecte literare de anvergură. Este un eveniment cu o largă vizibilitate, care oferă poeților și artiștilor valoroși ai Aradului, o oportunitate  importantă de exprimare pe o scenă națională.”, a mărturisit scriitorul Ioan Matiuț, unul din coordonatorii proiectului.

”HUB cultural mARTA are onoarea să fie gazda arădeană a unui eveniment sărbătorit planetar, în cinstea poeziei! Am debutat ca poet, înainte de a fi jurnalist și mult înainte de a fi manager cultural. Știu foarte bine ce înseamnă o ușă deschisă pentru poeți spre lumea cititorilor, precum și ce înseamnă să înțelegi că poezia e prima cărare către sufletul unui om. Așadar, vă așteptăm cu drag, să fim împreună cu invitații noștri de excepție”, a declarat Ovidiu Balint, managerul HUB cultural mARTA .

NOAPTEA DE POEZIE este organizat cu sprijinul financiar al AFCN (Administrația Fondului Cultural Național), JTI și Opera Scrisă.ro. Partener media: AgentiadeCarte.ro.

Inițiatorul programului „Noaptea de Poezie” este scriitorul și managerul cultural Dan Mircea Cipariu.

MATEI VIȘNIEC este un poet și dramaturg român, trăitor în Franța și cunoscut în special pentru piesele sale de teatru care se joacă pe scenele din toată lumea.

LUCIA CUCIUREANU este scriitoare și critic literar, autoarea mai multor volume de poezie și proză, apreciate de publicul consumator de lectură și de critica literară.

ANDREI MOCUȚA este unul dintre scriitorii tineri arădeni care s-a remarcat încă          de la debut, autor a unor cărți apreciate de poezie și proză.

VIOLETA PINTEA este o poetă arădeană prolifică, autoare a mai multor cărți de poezie, receptate favorabil de cititori și critica literară.

IOAN MATIUȚ este poet, jurnalist și editor arădean, autor a mai multor cărți recompensate cu importante premii literare. 

IOAN PETER PIT este unul dintre cei mai valoroși actori ai Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad  și autor de texte dramatice.

MARIA NICOLETA BROLA este soprană, absolventă a Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” și profesoară de muzică la Colegiul de Arte “Sabin Drăgoi”.

DANIEL JULEAN este un cunoscut interpret și compozitor de muzică folk, participant la multe festivaluri de gen din țară.

LAURIAN POPA este artist plastic arădean și conferențiar universitar la Facultatea de Design, Universitatea„Aurel Vlaicu” din Arad. În practicile sale artistice este preocupat de pictură și animație experimentală.

OVIDIU BALINT este manager la HUB Cultural mARTA Arad,  jurnalist și scriitor, autor a mai multor cărți.

www.noapteadepoezie.ro

https://noapteadepoezie.ro/https://www.facebook.com/noapteadepoezie.ro

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508