spot_img

Șase fotografi în treizeci de perspective diferite #BMWPhotoCamp. Ediția 3 sub cerul Portugaliei

Adrian Cobzaşu, Ramona Copil, Ciprian Mihai, Bogdan Paraschiv, Dragoş Savu şi Andrei Toboşaru

21 – 30 septembrie 2023

Vernisaj joi, ora 19.00, la Galateca

Galeria Galateca găzduiește, în perioada 21-30 septembrie, a treia ediție #BMWPhotoCamp, o selecție de peste treizeci de lucrări realizate de către cei șase fotografi implicaţi în proiect: Adrian Cobzaşu, Ramona Copil, Ciprian Mihai, Bogdan Paraschiv, Dragoş Savu şi Andrei Toboşaru.

Continuând tradiţia unor serii de evenimente de fotografie organizate în ultimii ani de BMW România, #BMWPhotoCamp. Ediția 3 a marcat o evoluţie importantă – pentru prima oară evenimentul s-a desfăşurat în afara României, în Lisabona, cu sprijinul BMW Portugalia. Prin #BMWPhotoCamp, BMW România îşi doreşte să aducă în prim-plan fotografii auto şi munca lor.


„De fiecare dată ne propunem să creăm un context care să încurajeze creativitatea şi exprimarea liberă. Suntem foarte fericiţi că am reuşit, cu ajutorul partenerilor noştri, să organizăm pentru prima dată o ediţie #BMWPhotoCamp în afara României. A treia ediţie marchează astfel un nou pas înante după ce anul trecut am fost pentru prima dată prezenţi cu proiectul într-o galerie de artă. Mai mult, începem să avem o vizibilitate internaţională tot mai consistentă prin menţiuni extinse pe conturile social media BMW de pe mai multe continente, dar şi o serie de articole de presă. În numai trei ani, #BMWPhotoCamp a devenit un brand puternic”, explică Alexandru Şeremet, Corporate Communication Manager BMW Group România.

România are o tradiţie bogată a fotografiei auto, cu un prim nucleu format la finalul anilor ’90 prin proiectul Freelancer, iniţiat de unul dintre pionierii în domeniu, Dan Beşliu. 

În 2023 au răspuns invitaţiei şase profesionişti care au un istoric bogat de colaborare cu industria şi presa auto, unii având începuturile în carieră chiar cu „Freelancer”. Fiecare dintre aceştia are un stil de lucru şi o viziune personală bine definită, formate puternic pe baza unei experienţe valoroase.


„Este o mare onoare să îi avem alături de noi pe unii din cei mai buni fotografi de auto din România. Portugalia a fost o şansă frumoasă, locurile sunt minunate şi ofertante, dar nu a fost o excursie relaxată. Cei şase au fotografiat cu o implicare extraordinară, s-a dormit foarte puţin, aproape deloc. A fost o căutare şi un efort continuu pentru a obţine rezultate valoroase în numai câteva zile. Ce nu se vede în fotografiile frumoase este munca şi pasiunea din spate ale celor şase şi ale echipei mici care i-a susţinut. În final sunt fascinat şi încântat de rezultat pentru că ne oferă şansa unică să vedem aceleaşi obiecte din perspective minunate, dar atât de diferite”, a completat Alex Şeremet

În cadrul expoziției sunt prezentate rezultatele #BMWPhotoCamp, o selecție din cele şase seturi de fotografii diferite şi personale, care valorifică libertatea de expresie pe care proiectul o oferă.


Canon România s-a alăturat proiectului BMW Photo Camp cu remarcabila gamă EOS R, totul pentru ca „Imposibilul să devină posibil”. Canon EOS R5, EOS R7 și EOS R6 Mark II au făcut parte din aventura BMW România, al cărei punct de pornire a fost Lisabona, împreună cu cei şase fotografi auto şi modele BMW. 

„Suntem onorați să contribuim la această experiență ce susține fotografii din industria auto și pune în valoare potențialul artistic al acestui domeniu, în egală măsură creativ și inovativ”, a declarat Petronius Secăreanu, director general Canon România.

Wizz Air este singura linie aeriană care operează zboruri directe între Bucureşti şi Lisabona, câte trei pe săptămână. Wizz Air a susţinut deplasarea echipei în Portugalia.

Parteneri media: modernism.roBiz, Agenția C’Artedreamingof.netKreatoria,

 Propagarta, Aici a stat, Radio România Cultural Cultural, Metropola TV

Susținut de AQUA Carpatica, Domeniile Sâmburești

www.galateca.ro / www.facebook.com/GalerieGalateca/ www.instagram.com/galateca/

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508