La teatrul ce-i poartă numele, duminică, 18: dimineaţă de decembrie cu ”Caragiale în teatru și pretutindeni”

dec. 15th, 2022 | By | Category: Eveniment

În luna în care Teatrul Național I.L. Caragiale din București marchează 170 de ani de la fondare, cunoscut iniţial ca „Teatrul cel Mare”, în anul în care s-au împlinit 170 de ani de la nașterea lui Ion Luca Caragiale și 110 de la moartea sa, duminică 18 decembrie 2022, de la ora 12.00, va avea loc o conferinţă susţinută de scriitorul, criticul și istoricul literar, profesor la Facultatea de Litere a Universității din București, Ion Bogdan Lefter, cu titlul  ”Caragiale în teatru și pretutindeni”.

Acum, ca-ntotdeauna de când și-a scris piesele și celelalte texte și de când ele îi sunt citite și jucate de urmași, avem datoria de a-i reinterpreta opera și de a reflecta asupra „rolului” său în „piesa” în care „jucăm” cu toții, însoțindu-l în teatru și pretutindeni…
 
Sunteți invitați în clădirea în care, de aproape 50 de ani, sub pălăria lui Nenea Iancu, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, la numărul 2, spectatorii sunt atraşi de un teatru de înaltă clasă, iar piesele celebrului dramaturg sunt interpretate de unii dintre cei mai renumiţi actori ai teatrului românesc sub semnături regizorale dintre cele mai prestigioase.


Sunteți așteptați duminică dimineaţă la conferinţă, în foaierul de la etajul Sălii „Ion Caramitru”. Intrarea este liberă.

Număr de vizualizări :91


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro