Târgul de Carte Românească 2022, ediția I-a, Getafe, Madrid, Spania

aug. 28th, 2022 | By | Category: Postcard

În perioada 7-9 Octombrie 2022 la Casa Regional de Castilla La Mancha de Getafe, Madrid se va desfășura prima ediție a Târgului de Carte Românească 2022 din Spania. Vor participa autori și artiști români din Spania și Europa, edituri, instituții, centre culturale, ong-uri. Invitați de onoare: scriitori și artiști spanioli și internaționali. Pe întreaga durată a târgului de carte se vor desfășura lansări și prezentări de carte, întâlniri cu cititorii, dezbateri, expoziții fotografice și etnografice, ateliere pentru copii și evenimente interactive, activități culturale dedicate publicului român și spaniol. Coordonator târg de carte și evenimente: Vasile Muste, scriitor. Coordonator expoziția colectivă de arte plastice: Juan Jose G. Garcia.

Vineri, 7 octombrie 2022 cu ocazia deschiderii evenimentului, va fi inaugurată o Expoziție Colectivă de Arte Plastice în cadrul Casei Regionale Castilla la Mancha situată in str. Calvario nr. 8, Getafe. Expoziția, parte a manifestărilor organizate în cadrul Târgului de Carte Românească 2022 – Ediția I-a, Getafe, Madrid, vă așteaptă în acord cu ideea perenă că arta conectează culturile, creează spații de elecțiune, stabilește punți, răspunde unor nevoi sociale, emoționale, în speranța unui progres real al colaborării comunității românilor din Peninsula Iberică. Expoziția este deschisă până pe 15 ianuarie 2023.

Lucrările plastice sunt reunite sub simbolistica artei care afirmă că nu există granițe între oameni, iar creatorii le pot face cu atât mai fluide, în spiritul dialogului internațional pe care epoca noastră mizează.

Organizatori: Casa Română de Cultură GetafeCasa Regional de Castilla la Mancha GetafeCentro Cultural La Tierra Tracia – Asociación Romanati

Număr de vizualizări :190


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro