spot_img

RVQ – Shapes: album nou, turneu național & workshop-uri

Cvintetul care a revoluționat peisajul muzical autohton prin compoziții eclectice originale, mixând genuri precum jazz, fusion, muzică clasică și world music, prezintă live noul album „RVQ – Shapes” prin turneul național cu același nume. RVQ – Shapes: 5 piese noi, 9 concerte și 10 workshop-uri educative. Din dorința de a reconfirma rolul de limbaj universal al muzicii, care prin proiectul RVQ – Shapes ia “forme” pe înțelesul tuturor, formația RVQ – Radu Vâlcu (chitară), Mihai Balabaş (vioară, live electronics), Andrei Petrache (pian), Răzvan Florescu (vibrafon, percuţii) și Philip Goron (tobe) – și-a propus să depășească șabloanele vechi, mult prea rigide, prin 5 noi compoziții muzicale surprinzătoare ce se vor auzi pentru prima dată în turneul național al trupei – ce include 9 concerte, urmate de 10 workshop-uri educative adresate publicului tânăr și foarte tânăr. AgențiadecArte.ro este partener media al turneului.

Turneul național „RVQ – Shapes” se va desfășura în perioada 31 august – 19 septembrie 2022, după cum urmează:

  • 31 August / București – Muzeul Nicolae Minovici
  • 3 Septembrie / Gherdeal – Festivalul Venetic
  • 4 Septembrie / Satu Mare – Moose
  • 5 Septembrie / Bistrița – Palatul Culturii
  • 6 Septembrie / Timișoara – FABER
  • 7 Septembrie / Cluj Napoca – L’atelier Cafe
  • 11 Septembrie / Oradea – MA Hub
  • 14 Septembrie / Târgu Mureș – Palatul Culturii
  • 19 Septembrie / București – Club Control

Noul album și turneul național „RVQ – Shapes” vor fi completate de 5 lucrări video art ce poartă semnătura artistului vizual Mihai Cucu, cu scopul de a oferi publicului o experiență unică, deschizătoare de noi orizonturi.

Același lucru propune și seria de workshop-uri, ce se va desfășura în mai multe școli și licee din România, atelierele interactive fiind dedicate elevilor fără studii muzicale din zone cu acces limitat la cultură. Tinerii participanți vor avea ocazia unică de a descoperi muzica prin folosirea de forme geometrice simple în 5 „jocuri”/ module. Proiectul „RVQ – Shapes” ajunge și la noua generație de muzicieni aflați la început de drum – elevii Colegiului Național „George Enescu” din București, unde va avea loc un workshop de aprofundare a compoziției și improvizației în jazz.

Cele 10 workshop-uri parte a proiectului „RVQ – Shapes” se vor desfășura în următoarele locații:

  • București – Colegiul Național „George Enescu”
  • Dâlga Gară, jud. Călărași – Școala Gimnazială nr. 1
  • Micești, jud. Argeș – Școala Gimnazială nr. 1
  • Nucșoara, jud. Argeș – Școala Gimnazială „Toma Arnăuțoiu”

Toate detaliile despre „RVQ – Shapes” se vor regăsi pe site-ul proiectului, dar și pe paginile oficiale ale cvintetului RVQ de pe rețelele de socializare.

Proiectul „RVQ – Shapes” ajunge și la publicul din mediul online. Noul album al celor de la RVQ va fi distribuit gratuit atât pe platformele specializate – SoundCloud, Spotify, Youtube Music, cât și pe website-ul proiectului RVQ. Cât despre lucrările video art ce vor ilustra vizual cele 5 noi compoziții, ele se vor regăsi pe RVQ | Facebook, RVQ | Youtube, dar și pe pagina oficială a proiectului.

„RVQ – Shapes” este un proiect cultural co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), bucurându-se de parteneri precum Muzeul „Nicolae Minovici” din București, Venetic Fest Gherdeal, Societatea de Concerte Bistrița, Faber Timișoara, Atelier Cafe Cluj Napoca, MA Hub Oradea, Palatul Culturii Târgu Mureș, Control Club București, Colegiul Național de Muzică „George Enescu” București, Școala Gimnazială Nr. 1 Dâlga Gară – jud. Călărași, Școala Gimnazială nr. 1 Micești – jud. Argeș și Școala Gimnazială „Toma Arnăuțoiu” Nucșoara – jud. Argeș, Radio România Muzical, Radio România Cultural, Zile și Nopți, BookHub, Agenția de cArte, ConnectArts, Radio Trinitas, Bistrița Business, Timiș Online, Ziua de Cluj.

Proiectul „RVQ – Shapes” nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508