Începe stagiunea 2022/2023 la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara

aug. 28th, 2022 | By | Category: Postcard

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara începe noua stagiune 2022/2023 cu două premiere. La sfârșitul acestei săptămâni Teatrul deschide stagiunea cu spectacolul „Orașul Paralel: Fabric”, iar în septembrie va avea loc a doua premieră – „Petőfi-Selfie”. În acest timp, Teatrul Maghiar a implementat vânzarea biletelor direct pe site-ul teatrului. Deschiderea stagiunii este anunțată și de evenimentul cultural-sportiv Actor’s World Championships. Prima premieră din stagiune este spectacolul „Orașul Paralel: Fabric”, care face parte din trilogia „Orașul Paralel”. Spectacolul va avea primele reprezentații în 27 și 28 august 2022, de la ora 19:00, pornind de la stația de vaporetto „Corneliu Coposu”, de lângă Podul Decebal, și va continua apoi la Centrul Reformat Noul Mileniu.

Prin intermediul unei aplicații, care se va putea descărca la fața locului, spectatorii vor putea accesa poveștile în 4 limbi: română, maghiară, germană și engleză. „Orașul Paralel: Fabric” este parte a proiectului Dileme Urbane: Orașul Paralel dezvoltat de Asociația Culturală Diogene în coproducție cu Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” și Teatrul German de Stat Timișoara. Biletele de pe site-ul Teatrului Maghiar sunt sold-out, iar următoarele reprezentații vor avea loc în septembrie. Proiectul face parte din Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

De asemenea, la Teatru Maghiar „Csiky Gergely” din Timișoara au început repetițiile pentru următoarea premieră din stagiunea 2022/2023 – spectacolul „Petőfi-Selfie” regizat de Bartal-Kiss Rita, în coproducţie cu Secţia de păpuşi a Teatrului „Tomcsa Sándor” din Odorheiu Secuiesc. Spectacolul este construit în jurul figurii lui Petőfi Sándor, cel mai cunoscut poet maghiar din Epoca Romantismului, o personalitate importată atât pe plan artistic, cât şi politic. Bartal-Kiss Rita, specializată în teatru de păpuși pentru copii și tineret, este la a doua colaborare cu Teatrul Maghiar, după producția „Romeo și Julieta”. Premiera va avea loc la Sala Studio în 18 septembrie, de la ora 18:00. Spectacolul va fi tradus în limba română. 

Începând cu această stagiune, Teatru Maghiar „Csiky Gergely” din Timișoara a implementat vânzarea de bilete direct de pe site-ul teatrului la următorul link: https://ticket.tm-t.ro/ro. Astfel se elimină intermediarii, fiind posibilă achiziționarea mai rapidă de bilete. 

Evenimentul care va avea loc imediat după prima premieră din noua stagiune este Actor’s World Championships, în perioada 3-4 septembrie 2022. Trupa Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara, împreună cu echipa Asociației ProTeszt, lansează din nou invitația tuturor iubitorilor de teatru și sport de a se reîntâlni, în spirit de competiție și fair-play. Acest proiect a debutat în 2017 și este singurul de acest gen din țară, o premieră absolută deoarece îmbină evenimentele culturale și competițiile sportive la care pot participa angajați din domeniul cultural și studenții la teatru. La competiții sunt invitați actori și admiratori ai teatrului din România, Ungaria și Serbia pentru următoarele discipline: fotbal, streetball, volei pe plajă, tenis, tenis de masă, șah, ciclism, badminton și atletism Mai multe informații despre înscrieri se pot obține la pr@tm-t.ro și pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/awctimisoara

Număr de vizualizări :116


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro