Lansări discografice şi sesiuni de autografe la Editura Casa Radio: Răzvan Stoica&Andreea Stoica şi Cadmiel Boţac

iun. 1st, 2022 | By | Category: Postcard

Editura Casa Radio invită publicul meloman la două lansări ale unor albume recent realizate în parteneriat cu Radio România Muzical, urmate de sesiuni de autografe ale protagoniştilor: Răzvan Stoica&Andreea Stoica şi Cadmiel Boţac. Evenimentele discografice vor avea loc la Sala Radio, pe 2 şi 3 iunie 2022. Joi, 2 iunie, de la ora 19.00 violonistul Răzvan Stoica şi pianista Andreea Stoica vor susţine un recital organizat în cadrul „Serilor Radio România Muzical – 25”, o celebrare artistică a împlinirii unui sfert de veac de activitate a postului Radio România Muzical. Cu acest prilej, violonistul Răzvan Stoica le va prezenta spectatorilor albumul realizat împreună cu Andreea Stoica și Orchestra Kamerata Stradivarius în anul 2021, la Editura Casa Radio. Titlul acestuia, Lost in translations, sugerează multitudinea stilistică a albumului: creații cunoscute dar și inedite semnate de Astor Piazzolla, George Enescu, Béla Bartók și Ciprian Porumbescu, o diversitate sonoră „tradusă” de către interpreți printr-o originală formulă instrumentală.

Violonist carismatic, Răzvan Stoica apare pe scenele muzicale de renume, naţionale şi internaţionale, ca solist, dar și alături de sora sa, apreciata pianistă Andreea Stoica. Interpretul a înființat Orchestra „Kamerata Stradivarius” în 2010, din dorința de a reuni sonorităţile secolului al XVIII-lea cu muzicalitatea contemporană şi a pune în evidenţă calitatea excepţională a unor instrumente de valoare și vârstă apropiate viorii sale Stradivarius.

Vineri, 3 iunie, de la ora 19.00, pianistul Cadmiel Boțac va interpreta pe scena Sălii Radio celebrul Concert nr. 2 pentru pian și orchestră de Serghei Rahmaninov. În pauza concertului, în Foaierul central, artistul împreună cu Irina Cristina Vasilescu, realizator la Radio România Muzical, va prezenta albumul Recital de pian. Beethoven, Chopin, Enescu, apărut recent la Editura Casa Radio. La final concertului, Cadmiel Boţac va oferi autografe.

Graţie premiilor acordate de Radio România Muzical tânărului artist: Premiul special, primit în 2017 la „Transylvanian International Piano Competition” de la Brașov – ce a constat într-o sesiune de înregistrări speciale, realizate un an mai târziu la Radio România, în Studioul de concerte – și Bursa „Moștenitorii României muzicale”, câștigată în 2020, Editura Casa Radio i-a dedicat lui Cadmiel Boţac acest album de debut.

Cadmiel Boțac, masterand al Academiei de Muzică și Arte din Viena, este unul dintre rarii artiști care nu caută să iasă în evidență prin exhibarea personalității sau prin surprinderea facilă a publicului. El pune mai presus de spectacol litera partiturii și o anumită sobrietate în interpretare. Însă, după cum mărturisește, este o sobrietate care vine împletită cu o mulțumire și cu o bucurie de a face muzică, de a fi pe scenă de atâtea ori, de a lucra cu oameni extraordinari.

Detalii despre albume: www.edituracasaradio.ro

Albumele „Răzvan Stoica, Andreea Stoica, Kamerata Stradivarius, Lost in translations“ şi „Cadmiel Boţac, Recital de pian. Beethoven, Chopin, Enescu” pot fi achiziţionate, la preț de producător, de la Librăria Casa Radio sau prin comandă online pe site-ul Editurii Casa Radio: www.edituracasaradio.ro . De asemenea, pot fi achiziționate de la partenerii de distribuție.

 

Număr de vizualizări :220


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro