„Înainte de timpul zero”, de Monica Săvulescu Voudouri, dublă lansare, la Uniunea Elenă din România și Bookfest

mai 31st, 2022 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 2 iunie 2022, ora 12.00, la sediul Uniunii Elene din România (Str. Vasile Alecsandri, nr. 8, Sector 1, București), Editura Tracus Arte, în parteneriat cu Uniunea Elenă din România, vă aşteaptă la prezentarea volumului ”Înainte de timpul zero”, de Monica Săvulescu Voudouri. Invitați alături de autoare: Elena Lazăr, Florina Nicolae, Ștefan Nicolae. Sâmbătă, 4 iunie 2022, de la ora 17:00, la standul editurii Tracus Arte de la Bookfest, va fi lansată cea mai recentă apariție semnată de Monica Săvulescu Voudouri, ”Înainte de timpul zero”, avându-i ca invitați pe Bianca Burța-Cernat, Ștefan Nicolae și  Alexa Visarion. AgențiadeCarte.ro este partenerul media al editurii Tracus Arte.

 

 

”Huruit de motociclete, țipăt de claxoane. În fața lor, pe un coridor deschis prin această oprire bruscă a circulației, de pe o parte pe alta a marelui bulevard, traversa o umbră. Farurile aprinse îi dădeau formă. Cu pași nesiguri, pe distanța de zeci de metri, trecea de pe un trotuar pe altul, neținând cont de nimic, silueta unei femei. Lumina farurilor îi decupa trupul completamente gol. Mergea clătinându-se. Nu i se putea distinge de la distanță vârsta. Slabă, scheletică. Cu părul răvășit, cu mișcările dezarticulate. La un moment dat, s-a oprit pe la mijlocul drumului. Și s-a întins pe carosabil, fără a mai face nicio mișcare. Acel trup gol și nemișcat a rămas o imagine răscolitoare în amintirea Dariei. Și liniștea lugubră care s-a șternut pe o distanță de sute de metri, în șirul de mașini și motociclete oprite în trafic.” – Monica Săvulescu Voudouri

 

 

Monica Săvulescu Voudouri (n. 1942) a absolvit Facultatea de Filosofie la Universitatea din București. A emigrat în 1985. Trăiește în Olanda și Grecia. Înainte de emigrare a publicat câteva volume de proză la Editurile Cartea Românească și Albatros.  Până în 1985 a lucrat în teatru și în presa literară. În emigrație s-a reprofilat, devenind specialist în sociologia emigrației, senior researcher în diferite institute internaționale de cercetare. A publicat peste 30 de volume, roman, eseu, poezie, teatru, studii sociologice. A obținut câteva premii literare în România și în Olanda. Este tradusă în greacă, spaniolă, olandeză, maghiară, engleză, franceză. La Tracus Arte i-au apărut cărți de proză, poezie și publicistică.

Este președinta Societății Culturale „Balkania Contemporană” din Atena și regizor al Studioului de Teatru Profesionist din Diaspora.

 

Număr de vizualizări :304


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro