„Viața pe tabla de șah… cu Petru Frăsilă”

apr. 12th, 2022 | By | Category: Postcard

Întâlnirea cu jurnalistul Petru Frăsilă va avea loc joi, 14 aprilie 2022, ora 15.00, la Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu” Iași. Evenimentul „Viața pe tabla de șah… cu Petru Frăsilă” este parte integrantă a proiectului „Salonul cu amintiri”, inițiat de Asociația „Universul Prieteniei” Iași, în parteneriat cu Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, în cadrul căruia au loc, lunar,  întâlniri cu personalități culturale ieșene, care împărtășesc publicului, din amintirile și experiențele adunate de-a lungul anilor. În completarea programului, cantautorul Daniel Bratu va susține un recital de muzică folk. Proiectul „Salonul cu amintiri” este coordonat de Rodica Rodean, preşedintele Asociaţiei „Universul Prieteniei” Iaşi, gazda acestui eveniment fiind drd. muzeograf Mihaela Tudose. Organizatori: Asociaţia  „Universul Prieteniei” Iaşi în parteneriat cu Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi – Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu”.

Petru Frăsilă s-a născut la 29 martie 1957, într-o comună din județul Iași. Este inginer, licențiat la Institutul Politehnic Iași, jurnalist, scriitor, realizator de emisiuni culturale, sociale și de divertisment. A fondat prima televiziune privată din Moldova, în urmă cu 30 de ani, astăzi TELEMOLDOVA PLUS, unde, tot de atunci,  are propria emisiune, „La un ceai cu Petru Frăsilă”. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și vicepreședinte al Clubului Presei din Turism (F.I.J.E.T) România. A publicat volumele: Libertatea de a fi ziarist interzis,  De la ziarist interzis la libertatea de a candida pentru Parlamentul României, De la om la om… din culisele televiziunii,  Viața pe tabla de șah, Violarea libertății de exprimare, Galeria cu oglinzi, Invitație la un ceai, Presa, vremurile și politica – Of…televiziunea mea.

Este primul jurnalist din România care a câștigat la Curtea Europeană de la Strasbourg procesul cu statul român pentru încălcarea libertății de exprimare.

 

Număr de vizualizări :248


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro