”Opere I: Didona, regina Cartaginei, Masacrul de la Paris”, de Christopher Marlowe.

feb. 21st, 2022 | By | Category: Agenda de carte

După recent încheiata ediție a integralei Shakespeare, Editura Tracus Arte lansează seria de teatru renascentist englez intitulată „Contemporanii lui Shakespeare”, în fruntea căreia se plasează ”Operele” lui Christopher Marlowe, poetul și dramaturgul care a influențat în cea mai mare măsură creația și cariera lui William Shakespeare. Volumul de față cuprinde două titluri inedite, necunoscute publicului larg din România.

„Singur Marlowe a fost adevăratul Apollo al zorilor noștri, strălucitul luceafăr de ziuă al poeziei engleze ajunse la zenit (…). Primul mare poet englez a fost părintele tragediei engleze și creatorul versului alb (…), primul poet ale cărui puteri pot fi numite sublime (…). El este descoperitorul cel mai mare, cel mai cutezător și inspirat pionier din toată literatura noastră poetică.”

Algernon Charles Swinburne

 

„Piesele lui Shakespeare ar fi arătat cu totul altfel sau n-ar fi existat deloc fără exemplul marlovian.”

Russ McDonald

 

„Marlowe era o forță a naturii, captivând imaginația aproape ca nimeni altul. Inovația lui majoră a constat în versul alb sonor, ușor utilizabil de către actori, pe care l-a lăsat moștenire lui Shakespeare și Milton.”

Heathcote Williams

 

„Poate că Shakespeare l-a eclipsat, dar nu l-a suprimat sau înlăturat definitiv. Această voce inimitabilă cântă pe mai departe.”

Anthony Burgess

Număr de vizualizări :335


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro