Expoziția ”Orfeu și Umbra” la MNLR

mai 6th, 2021 | By | Category: Uncategorized

Luni, 10 mai 2021, ora 17.30, la Muzeul Național al Literaturii Române, Sala „Petru Creția”, Calea Griviței 64-66, va avea loc deschiderea expoziției ”Orfeu și Umbra” a artistei Dalina Bădescu.

Cum o pierde Orfeu pe Euridice a doua oară și cum aceasta își afirmă încă o dată destinul de umbră se va putea vedea în expoziția Orfeu și Umbra a artistei Dalina Bădescu, deschisă în perioada 10 mai – 4 iunie 2021, la Muzeul National al Literaturii Române (Sala „Petru Creția”, Calea Griviței nr. 64-66).

În această construcție care pornește de la trei celebre momente lirice surprinse în operele lui Ovidiu, Rainer Maria-Rilke și Hilda Doolittle, care o privesc pe Euridice, Dalina Bădescu îi are ca invitați speciali pe artiștii plastici Daniela Făiniș, Mirela Trăistaru, Vasile Mureșan Murivale și pe interpretul de muzică tradițională românească Grigore Leșe. Expoziția își propune să aducă în fața publicului pentru prima oară o lectură vizuală a mitului lui Orfeu din perspectivă feminină.

 

Accesul la eveniment se va face în limita locurilor permise de situația pandemică, pe bază de programare la nr. de tel. 0762.671.698.
Interval orar de vizitare: 10.00 – 18.00

Număr de vizualizări :619


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro