„Portalul de energie” al duoului artistic Fluo Webs, la Galeria Senso

apr. 16th, 2021 | By | Category: Cronica de cArte

Marţi, 20 aprilie 2021, începând cu ora 18:30, se deschide, la Galeria Senso (Calea Victoriei nr. 12C), expoziţia de string art fluorescent „Portalul de energie” a duoului artistic Fluo Webs. Însoțită de un text curatorial semnat de Ana Sultana Cipariu, expoziţia face parte din programul expozițional propus de Ana Ștefania Andronic (BUZU), noul Director Artistic al spațiului expozițional şi poate fi vizitată în perioada 15-30 aprilie 2021.

„Ioana Crăciun și Florin Stoian alcătuiesc duoul artistic Fluo Webs, formând, totodată, în viața de zi cu zi, un cuplu care împărtășește pasiunea pentru string art. În lucrările lor, cei doi obțin efecte vizuale spectaculoase folosind pigmenți reactivi UV pentru a crea tipare fluorescente, pe care le mai numesc și portaluri de energie. Acestea necesită kilometrii de fir textil montați pe zeci de mii de cuie fixate cu precizie pe plăci de lemn, după schițe și măsurători exacte. Practica lor artistică presupune explorarea geometriei sacre, în special a mandalelor, precum și o tehnică inovativă de string art, în care culoarea absoarbe razele ultraviolete de lungime scurtă, cunoscute și sub denumirea de „black lights”. În accepţiunea jungiană, mandala este reprezentarea grafică a centrului, respectiv a sinelui, iar simbolul este transformator psihic de energie, cu caracter terapeutic. Astfel, putem privi pânzele fluorescente ale duoului artistic Fluo Webs drept porți ale percepției care ne transpun în diferite dimensiuni de culoare şi vibraţie energetică, dar şi ca act terapeutic. Un adevărat remediu pentru perioada pe care o traversăm, în care orice formă de expresie artistică de inspiraţie spirituală ne poate ajuta să transcendem existenţa materială marcată de restricţii, precaritate şi schimbări de paradigmă.” (Ana Sultana Cipariu, curator)

Situată într-o zonă de interes și vizibilitate urbană, pe care le poate spori prin oferta sa culturală, Galeria Senso organizează periodic expoziții însoțite de materiale promoționale – cataloage editate în condiții tehnice deosebite, volume cu caracter monografic, flyere, știri, reportaje și filme de artă care se difuzează pe postul de televiziune online cu același nume.

Galeria Senso este o inițiativă a antreprenoarei Anca Vlad, susținută de Fundația Fildas Art și farmaciile Catena, prin programul Catena pentru Artă, în calitate de sponsor.

Număr de vizualizări :818


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro