Seara literaturii irlandeze. Cecelia Ahern vorbește despre noua ei carte: ”Pasărea Liră”

mart. 17th, 2021 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 18 martie 2021, începând cu ora 19:00, fanii scriitoarei irlandeze Cecelia Ahern vor avea ocazia de a participa la un eveniment live dedicat celui mai recent roman al său, Pasărea Liră. Cartea poate fi comandată în avans pe site-ul Editurii ALL, cu 20% reducere și livrare din 10 mai. Întâlnirea se va desfășura pe Zoom, în limba engleză, și va fi transmisă pe paginile de Facebook Librăria Cărturești, Editura ALL și Ambasada Irlandei în România.

Alături de autoare, la eveniment vor lua parte, în calitate de speakeri, E.S. Paul McGarry, Ambasadorul Irlandei în România, Eoin Egan, adjunct al Șefului de Misune, și Marilena Iovu, traducătoarea a zece dintre romanele Ceceliei Ahern în limba română. Cititorii care vor să descopere informații inedite despre procesul de creație al autoarei și secrete din culisele lucrului la acest roman fascinant îi pot adresa întrebări Ceceliei Ahern pe pagina de Facebook dedicată evenimentului și în chat-ul live din timpul desfășurării acestuia, având șansa de a câștiga un premiu care să le garanteze multe ore de lectură savuroase.

 

Pasărea Liră surprinde o poveste de dragoste trăită cu inocență, într-o lume din care tocmai inocența lipsește cu desăvârșire. Născută ca rod al unei legături secrete, Laura a locuit până la vârsta de 26 de ani ascunsă într-o cabană de munte. Obișnuită mai degrabă cu vietățile pădurii decât cu oamenii, nici nu realizează că a fost înzestrată din naștere cu un talent uluitor: poate imita perfect absolut orice sunet din jur, precum o pasăre liră. Când o producătoare de filme documentare o descoperă absolut întâmplător, oferindu-i posibilitatea de a-și schimba total viața, Laura acceptă și se trezește în cruda lume a showbiz-ului, prinsă într-un vârtej de experiențe bulversante.

 

O tânără fermecătoare, dar stranie în reacții – stingheră, nedumerită, imitând și iar imitând nu doar voci, ci și sunetele cele mai ciudate – se expune în văzul tuturor. Cum vor reacționa oamenii? O vor respinge sau o vor admira?  Își va întâlni sufletul pereche?

 

„O carte captivantă, o evadare din viața de zi cu zi, o lectură plăcută și o poveste de dragoste memorabilă.” The Irish Times

 

Cecelia Ahern s-a născut în 1981 la Dublin. A studiat jurnalism și comunicare la Colegiul Griffith din capitala Irlandei, dar după absolvire, în loc să pornească în căutarea primului ei job în domeniu, scria deja primele capitole din ceea ce avea să devină fenomenul P.S. Te iubesc. În scurt timp de la lansare, romanul a devenit bestseller international, iar în 2007 a fost ecranizat la Hollywood cu Hilary Swank și Gerard Butler în rolurile principale. Toate cărțile Ceceliei Ahern au fost la fel de bine primite și s-au vândut în peste 50 de țări în mai mult de 25 de milioane de exemplare. Pasărea Liră este al șaisprezecea volum cu semnătura scriitoarei irlandeze care vede lumina tiparului în limba română, sub sigla ALL.

 

 

Număr de vizualizări :475


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro