Expoziția ”Prezentarea Bucureștiului prin fotografii vechi”

mart. 16th, 2021 | By | Category: Postcard

Primăria Capitalei prin Biblioteca Metropolitană București (BMB) dă startul proiectului ”București-Memoria unui oraș”, menit să prezinte publicului larg istoria vechiului București – în tot ce are el mai definitoriu și mai pitoresc, prin perspectiva a trei expoziții de fotografie, desfășurate pe parcursul anului 2021. Prima expoziție – ”Prezentarea Bucureștiului prin fotografii vechi” se desfășoară în perioada 15 Martie – 1 Mai, la Sediul Central – Mihail Sadoveanu al Bibliotecii Metropolitane București.  Imaginile expuse (Grădina Publică, Podul Mogoșoaia, Biserica Patriarhiei – surprinse de Ludwig Angerer și prima fotografie panoramică a lui Carol Popp de Szathmari) ilustrează atât elementele de arhitectură, cât și atmosfera ce domnea în Bucureștiul interbelic, iar abordarea acestor mărturii de istorie locală contribuie la înțelegerea sentimentului de apartenență la această societate.

Invitația se adresează membrilor comunității bucureștene, respectiv tuturor iubitorilor de artă dornici să-și stimuleze imaginația, curiozitatea și interesul cu lucruri mai puțin cunoscute sau chiar uitate de ochii trecătorilor.

 

Biblioteca Metropolitană București este o bibliotecă publică văzută ca o forță viabilă în sprijinul educației, culturii și informării. Una din misiunile BMB este aceea de a asigura coeziunea socială și difuzarea culturii în mod gratuit și pe întelesul tuturor, dezvoltând astfel convingerea comunităţii locale că biblioteca poate fi un sprijin în evoluția comunitară şi personală.

 

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității. 

 

www.bibmet.ro

www.facebook.com/BibliotecaMetropolitanaBucuresti/

 

Număr de vizualizări :374


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro