Târgul de Carte Gaudeamus Radio România – ediție online martie 2021

feb. 26th, 2021 | By | Category: Postcard

Cu o carte, nu se face primăvară. Dar cu o lună de Gaudeamus Radio România …  cu siguranță, da!   Cel mai ascultat radio din România deschide și în acest an sezonul național al târgurilor de  carte cu o nouă ediție online a celui mai citit târg, Gaudeamus Radio România! Între 1 și 31 martie 2021, Radio România invită cititorii pasionați la o nouă întâlnire cu lumea cărții,  pe www.gaudeamus.ro. Aproape 70 de participanți, printre care se numără cele mai  prestigioase edituri din țară, zeci de evenimente, cele mai recente apariții editoriale și multe  surprize îi așteaptă pe vizitatorii acestei ediții – maraton, care va debuta sub semnul  mărțișorului.  Organizată într-o formulă fără precedent, ca durată și dinamică, ediția martie 2021 a Târgului de Carte  Gaudeamus Radio România înlocuiește în calendarul anual tradiționala ediție craioveană și menține  statutul evenimentului de reper al pieței de carte din țara noastră, chiar și în această perioadă în care este extrem de dificil să se acorde prioritate proiectelor culturale.  AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului. 

Târgul Gaudeamus Radio România își va păstra caracterul generalist, din punctul de vedere al  ofertei de carte prezentate, dar durata acestei ediții va permite, în premieră, adoptarea unor tematici  distincte, care vor fi ilustrate în special prin intermediul evenimentelor propuse de către participanți și  prin genurile literare pe care le vor promova cu precădere în fiecare interval, adaptate la temele  propuse.

Astfel, primele zile ale târgului – 1 – 8 martie – vor fi dedicate scriitoarelor și literaturii adresate  publicului feminin, următorul interval (9 – 15 martie) va fi rezervat în special cărții de non ficțiune, fără a exclude însă alte genuri literare, iar perioada 16 – 22 martie va fi revendicată de  poezie și ficțiune, în onoarea Zilei Internaționale a Poeziei sărbătorite anual pe 21 martie. Ultimele  zile a târgului vor fi, cu siguranță, cele mai colorate și mai vesele, fiind dedicate cărții pentru copii și  proiectelor de tip „Școala altfel”. Și în ediție online, Târgul Gaudeamus Radio România va  reprezenta o alternativă sigură și atractivă, pentru școlile care vor alege ultima săptămână din martie  pentru derularea acestui proiect educațional.

Standurile virtuale ale participanților, semnalate ca atare în paginile lor de prezentare din secțiunea  „Târg virtual” a website-ului www.gaudeamus.ro, vor putea fi accesate începând cu data de 1 martie,  iar cititorii vor putea achiziționa titlurile preferate prin plasarea de comenzi în magazinele lor online, cu  mențiunea că numeroși participanți vor oferi vizitatorilor beneficii suplimentare (discounturi, transport  gratuit), prin intermediul codurilor publicate pe paginile din catalogul Gaudeamus. Evenimentele se vor derula exclusiv online și vor putea fi urmărite fie în direct, pe www.gaudeamus.ro și pe pagina de Facebook Radio România Gaudeamus, pe website-urile și paginile din rețelele de  socializare ale participanților, semnalate prin linkuri active în programul târgului și ca înregistrări,  disponibile începând cu momentul la care au fost programate.

Spre deosebire de edițiile precedente, indiferent de formula în care s-au derulat, lista participanților  și programul evenimentelor vor rămâne deschise și se vor îmbogăți permanent, prin înscrierea  de noi participanți inclusiv după debutul târgului și prin adăugarea constantă de noi evenimente.

Partenerii ediției  

Parteneri media: TVR, Observator Cultural, și Agenția de carte. 

Sponsor: Lions Club Craiova 

Târgul de carte Gaudeamus, ediția online martie 2021 – un eveniment Radio România

 

Număr de vizualizări :410


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro