Lansarea volumului ”Încă o zi Crăciunul de-ar mai fi”, la Librăria din Centru

ian. 20th, 2020 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 23 ianuarie 2020, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului  Încă o zi Crăciunul de-ar mai fi, de Viorica Nagacevschi, apărut la Editura Cartier în colecția Art, coordonată de Vitalie Coroban. Alături de Viorica Nagacevschi, editorul volumului, vor participa: Tudor Colac, Maria Mocanu, Lică Sainciuc, Geta Burlacu , Aurel Chrtoacă. Moderator: Em.Galaicu-Păun. Va avea loc și o sesiune de autografe.

„Cititorul are în faţă o colecţie de sinteză, ce poartă un vădit caracter de popularizare a colindei tradiţionale de valoare artistică incontestabilă şi de o mare diversitate tematică şi melodică. Aria vastă a materialului selectat se întinde de la cele mai reuşite mostre ale eposului eroic cântat, prin colinde arhaice voiniceşti (…), colinde apocrife şi de influenţe religioase, cântece de stea, alte motive, numite de protocol, profesionale, istorice, sociale şi nu numai, până la cele cu accente speciale, din spaţiul transnistrean sau de la baştina autoarei, din satul Cosăuţi, Soroca. Cititorul mai pretenţios ar putea urmări şi traseul evolutiv al colindei strămoşeşti, de la melodii şi texte mai simple spre forme mai dezvoltate şi chiar melodii complicate, în care pot fi întâlnite şi măsuri compuse, de cinci şi şapte timpi.

 

(…) Confruntarea tradiţiei cu modernitatea este şi ea una dintre multiplele modalităţi de protejare a patrimoniului cultural imaterial de la noi. Avem convingerea că şi cartea de colinde intitulată semnificativ Încă o zi Crăciunul de-ar mai fi poate fi considerată drept o contribuţie la menţinerea în practica actuală a viabilităţii fenomenului colindatului…” (Tudor Colac)

 

VIORICA NAGACEVCHI s-a născut în 1968 în satul Cosăuți, raionul Soroca. Licențiată a Facultății de Litere și a Facultății de Drept, Universitatea de Stat din Republica Moldova. A fost profesoară de limbă și literatură română. Din 2001 este notar.

A publicat cărți de poezie: Flori de ziua ta (2004), Eroul zilei (2007), Cheia (2010); cărți pentru copii: Povestea Lui Mihai. Planeta Tobi (2011), Povești pentru copii cuminți (2012); romanele: Grădinarul din Rai (2014), Sandhya (2017).

 

Încă o zi Crăciunul de-ar mai fiColinde populare de Crăciun selectate de Viorica Ngacevschi și poeme de Crăciun semnate de autoare. Ilustrații de Lică Sainciuc (Colecția Art).  Legată, 252 pag. Preț: 49 RON/ 199MDL. 

 

Poți procura cartea și online, oriunde ai fi. E simplu. Intră pe shop.cartier.md/

Ebooks Cartier sunt pe iBooks sau pe shop.cartier.md/

În colecția C(art)ier au mai apărut:

Basarabia necunoscută. Ediție în trei volume de Iurie Colesnic

Moldova:oameni, locuri, bucătărie și vin de Angela Brașoveanu și Roman Rybaleov

Albul de război de Nicolae Pojoga

Arta tradițională de Varvara Buzilă

 

***

Preț: 199 lei. Preț promoțional în ziua lansării: 159 lei.

 

www.cartier.md

https://twitter.com/EdituraCartier

 

 

 

 

Număr de vizualizări :820


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro