Evenimente dedicate Zilei Culturii Naționale

ian. 13th, 2020 | By | Category: Postcard

Pentru Ziua Culturii Naționale, Asociația Istoria Artei vă propune o serie de evenimente în București, Ploiești, Sinaia și Galați.

În data de 12 ianuarie 2020 comemorăm 75 de ani de la trecerea în neființă a arhitectului român Paul Smărăndescu, personalitatea marcantă a primei jumătăți a secolului al XX-lea. Cu acest prilej, Asociația Istoria Artei inițiază o serie de evenimente publice și publicații, menite a-i cinsti memoria și a-i readuce activitatea în atenția publicului, grupate în proiectul cultural „Paul Smărăndescu 75”.

 

Bazată pe o investigare și inventariere a arhivelor publice și private, cercetarea întreprinsă de o echipă multidisciplinară a scos la lumină multe informații inedite despre familia extinsă și activitatea profesională a lui Smărăndescu.

 

Programul de arhitectură rezidențială este preponderent în cariera sa, realizând sute de case în stilul neoromânesc și unele imobile de apartamente cu elemente de factură tradițională. În perioada următoare vom descoperi marea majoritate a construcțiilor din București și Sinaia, prin intermediul conferințelor, atelierelor de istoria arhitecturii, tururilor ghidate și a unor documente publicate online.

 

Programul propus pentru

Ziua Culturii Naționale

15 ianuarie 2020

 

Tur ghidat în Sinaia

organizat de istoric dr. Raluca Tănăsescu

 

Tur ghidat în București

organizat de istoric de artă dr. Oana Marinache

 

Ateliere de istoria arhitecturii în Ploiești

organizate de istoric Alina Havreliuc

 

Conferința „Arhiva arh. Paul Smărăndescu” în București

organizată de istoric de artă dr. Oana Marinache și istoric genealogist Mihai Alin Pavel

 

Conferința „Paul Smărăndescu și arhitectura neoromânească în Galați”

organizată de istoric de artă dr. Daniela Langusi

 

Parteneri: Arhivele Naționale ale României, Uniunea Arhitecților din România, Bibliothèque Française „Eugène Ionesco” Galați, Elite Art Gallery, Editura Intaglio

 

Mai multe detalii pe https://paulsmarandescu.blogspot.com/

 

Proiect cultural realizat cu sprijinul Ministerului Culturii

 

 

 

 

Număr de vizualizări :356


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro