Club de Poezie la Doors Club Constanța. Ediția I – Ziua Culturii Naționale

ian. 12th, 2020 | By | Category: Postcard

Marți, 14 ianuarie 2020, de la ora 19:00, la Doors Club, în Constanța (Str. Traian, nr. 68A), va avea loc prima ediție a Clubului de Poezie. Actrița Mădălina Petrencu și poeta Amelia Stănescu vor susține un recital de poezie în cinstea Zilei Culturii Naționale, moment ce face referire la nașterea poetului național Mihai Eminescu. Dorian Pîrvu, membru al trupei Mike Godoroja & Blue Spirit, va potența în acorduri de pian eleganta întâlnire de marți.

”De Ziua Culturii Naționale celebrăm nu doar pe marele Eminescu – poet, prozator, dramaturg, ziarist și gânditor, ci, în egală măsură, 15 ianuarie marchează o zi de reflecție asupra culturii române în genere, a esenței românismului din sufletul oricăriua dintre noi.

„Pentru a fi onești și autentici, când vorbim despre Eminescu, trebuie mai întâi să-l recitim – precizează criticul literar Dan C. Mihailescu, într-un portret inedit al lui Eminescu.  (…) Un student român la Viena și Berlin, care știa germana și franceza, voia să absoarbă istoria religiilor, astronomie, filosofie, fizică, etnopsihologie, geopolitică, să facă simultan metafizică și gazetărie angajată. Un suflet romantic dedat armoniei universale, dar pe care malaxorul politicianismului valah l-a spulberat întru nimicnicia firii sale. Ce lecție mai sublimă și mai tristă, totodată, de românitate se poate închipui?”

Adevărul e că românitatea traversează o criză culturală pe care ar fi indicat să o vindecăm cât mai repede cu putință.

Ce am putea să facem noi? Să ne îngrijim să vorbim cât mai corect românește, apoi să prețuim cultura națională, să citim autorii români. Să ne întâlnim (de ce nu?) la… Clubul de Poezie ce se va desfășura marțea viitoare (14 ianuarie) la Doors Club, în Constanța (str. Traian, 68A). Actrița Mădălina Petrencu și poeta Amelia Stănescu vor recita Poezie. O atractivă selecție lirică din opera autorilor de referință ai literaturii române – Mihai Eminescu, Nichita Stănescu, Marin Sorescu, precum și autori contemporani – Mircea Cărtărescu, Mircea Dinescu, George Stanca, Robert Șerban, Iv cel Naiv ș.a.

Pentru ca poezia să curgă mai lin, la Clubul de Poezie de pe 14 ianuarie, marți, de la Doors Club, a fost invitat să susțină un recital la pian artistul Dorian Pârvu, membru de cinste al bandului Mike Godoroja & Blue Spirit.

Evenimentului în discuție i se va alătura Clubul ardelenilor din Constanța, tocmai pentru a întregi atmosfera de sărbătoare a românității unite.

Intrarea este liberă. Info: 0766 057 078.”- anunță Doors Club.

 

Număr de vizualizări :923


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro