Gigi Căciuleanu, Raluca Ianegic și Răzvan Mazilu, premiați de CNDB în 2019 și invitați să împartă premiul cu oamenii care au contribuit la devenirea lor artistică

dec. 18th, 2019 | By | Category: Postcard

Centrul Național al Dansului București a onorat sâmbătă, 14 decembrie 2019, la Gala Premiilor CNDB 2019 via Descentrat, trei personalități artistice care de-a lungul timpului au contribuit în mod remarcabil la construcția dansului contemporan din România și i-a invitat pe premianți să nominalizeze, la rândul lor, acele persoane care au avut un aport la contextul social în care s-au dezvoltat, pentru a-i celebra în egală măsură. 

”Coregrafii Gigi Căciuleanu, Raluca Ianegic și Răzvan Mazilu au primit trofeul CNDB pentru contribuția remarcabilă adusă dansului contemporan în România. CNDB le mulțumește celor trei că au susținut descentralizarea premiilor, redirecționându-le către oameni care le-au fost alături în devenirea artistică.

 

CNDB a ales să organizeze cea de-a șasea ediție a Premiilor CNDB în spiritul instituit în ultimii ani prin Întâlnirile indisciplinate concepute în 2018 și organizate la CNDB de un colectiv artistic sub numele Descentrat – un program curatorial care de-construiește, deranjează, de-centrează practici fixe și expectative. Gala Premiilor CNDB de anul acesta a fost un eveniment Descentrat și a chestionat meritocrația, celebrând atât personalitățile artistice cât și comunitățile și contextele care au dus la devenirea acestora, alegând ca evenimentul să se defășoare ca susținere a manifestului Descentrat intitulat “What if the winner doesn’t take it all?”

 

Astfel, Gigi Căciuleanu a decis să împartă premiul cu 87 de oameni și să doneze valoarea premiului către Fundația Special Olympics. Neputând fi prezent la eveniment, Gigi Căciuleanu a transmis într-un mesaj video recunoştinţa pentru cei alături de care şi-a împlinit proiectele:

 

„Tot ceea ce am realizat în aceşti ani nu am făcut-o singur. Am avut alături de mine persoane, echipe, unele sporadic, numai pentru o bucată de drum, altele chiar de la început şi pe tot parcursul. Tuturor le revine meritul în egală măsură. Mi se pare, deci, firesc să împart acest premiu cu toţi susţinătorii, membrii şi colaboratorii succesivelor companii Gigi Căciuleanu din românia de la prima 1998 pana la cea din ziua de azi. (…) E în același timp un prilej nu doar de a le aduce un omagiu ci de a le arăta întreaga mea recunoștință”.

 

Raluca Ianegic a apreciat generozitatea pe care conceptul propus de Descentrat o implică și a ținut să își contextualizeze reușitele, mulțumind oamenilor care i-au fost alături de-a lungul vieții și a decis să împartă premiul cu coregrafa Valentina De Piante:

 

„Pentru mine, acest premiu reprezintă o formulă internaţională, umană, deosebită. Nu e vorba doar de o recunoaştere a unei activităţi artistice. Este vorba de o formulă de a împărţi premiul cu cineva sau mai multă lume, care a contat sau contează în clipa de faţă în existenţa mea personală. Înseamnă o formă de generozitate artistică, de relaţionare altminteri în cadrul artei şi o formă rizomatică de a fi pentru că e un concept la care ne supunem cu toţii.” (sursa: agerpress.ro)

 

Răzvan Mazilu a perceput trofeul ca pe o recunoaştere a unei activităţi constante și s-a bucurat de reîntâlnirea pe care Premiile CNDB au prilejuit-o, făcând referire la insularitatea care caracterizează prezentul. „Chiar mai mult, simbolizează un pod peste generaţii, pentru că am lucrat, am fost elevul celorlalte personalităţi care au luat premiul şi mi se pare foarte frumoasă această întâlnire între generaţii“.  A decis să împartă premiul cu unul dintre cei mai buni prieteni ai săi, „care nu face parte din breaslă, dar este un prieten, un susţinător”, economistul Franco Pop.

 

Mulțumim PC Harem pentru muzica ce ne-a adus pe toți împreună la dans și mulțumim pentru dedicare, originalitate și colaborare colectivului Descentrat (Paul/a Duncă, Maria Mora, Cristian Nanculescu) care a organizat în acest an o ediție remarcabilă a premiilor. Totodată, mulțumim tuturor partenerilor care au fost alături în acest an în derularea proiectelor CNDB:

 

Administrația Fondului Cultural Național, Institutul Francez București, Teatrul Odeon, Fabrica de Pensule Cluj-Napoca, Asociația Colectiv A, Teatrul German de Stat Timișoara, Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, Asociația Unfold Motion Timișoara, Asociația I Dance You Brașov, Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia” Cluj-Napoca, Arhiva Națională de Filme UnArte, Centrul de Teatru Educațional Replika, Tranzit.ro, Institutul Polonez București, Goethe-Institut București, Asociația Developing Art, Asociația Tangaj Dance, Aerowaves, Derida Dance Center Bulgaria, Ruban Production ITP Ucraina, La Briqueterie – Centre de Développement Chorégraphique du Val-de-Marne, Derra de Moroda Dance Archives Salzburg.

 

Mulțumim nu în ultimul rând publicului care ne-a fost alături pe parcursul întregului an și care dă sens întregii activități a CNDB.” – anunță CNDB.

 

 

 

Foto: Adi Bulboacă

Număr de vizualizări :615


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro