Quoting Beethoven – concurs de creație muzicală

dec. 18th, 2019 | By | Category: Postcard

În 2020, îl sărbătorim pe autorul celei mai celebre fraze muzicale din toate timpurile, compozitorul clasic ale cărui lucrări sunt interpretate cel mai frecvent, în întreaga lume. Cu ocazia celei de a 250-a aniversări a naşterii lui Ludwig van Beethoven, Goethe-Institut București, Forumul Cultural Austriac, Săptămâna Sunetului și Universitatea Naţională de Muzică București îi provoacă pe melomani şi pe tinerii artişti să se inspire, să reinterpreteze şi să actualizeze opera „starului“ absolut al muzicii clasice.

Din 17 decembrie, oficial data la care s-a născut compozitorul Ludwig van Beethoven și până pe 15 iunie 2020, toți iubitorii de muzică sunt invitați să depună o lucrare personală (sau un fragment) inspirată din creaţia celebrului compozitor, indiferent de gen sau stil.

Fiecare piesă trebuie:

  • să aibă o durată maximă de 5 minute;
  • să fie prezentată în format mp3 (320 kbps);
  • să fie trimisă la adresa beethoven250-bukarest@goethe.de, până la data 15 iunie 2020.

Un juriu specializat, compus din compozitori, muzicieni şi experți va selecta lucrările câștigătoare. Participanţii au şansa să câştige sejururi de formare la Viena şi la Bonn – oraşe importante pentru creaţia lui Beethoven -, sau să-şi asculte lucrările interpretate în concerte publice, pe scena Sălii Radio.

Informații actualizate ale concursului găsiți pe site: www.goethe.de/bukarest/quotingbeethoven

Pentru share pe facebook vă rugăm să distribuiți următorul link: https://tinyurl.com/vtzvebg

Pentru a accesa surse despre Beethoven click pe catalogul bibliotecii Goethe-Institut unde găsiți cărți și dvd-uri despre acest subiect: https://bukarest.bibliothek.goethe.de/cgi-bin/koha/opac-shelves.pl?op=view&shelfnumber=32

 

Parteneri media: AGERPRES, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Orchestrele şi Corurile Radio, RFI România, Modernism.ro.

 

Număr de vizualizări :594


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro