Conferință despre Muzeul Național de Istorie a Moldovei

iun. 18th, 2019 | By | Category: Postcard

Joi, 20 iunie 2019, la ora 17.00, la Palatul Suțu (Bd. Ion C. Brătianu nr. 2), Muzeul Municipiului București vă invită la conferința „Muzeul Național de Istorie a Moldovei. Prezent și perspective”, susținută de Mariana Vasilache-Curoşu, director adjunct al Muzeului Naţional de Istorie a Moldovei.

„Voi vorbi despre tot ceea ce înseamnă Muzeul Național de Istorie a Moldovei: cea mai frumoasă clădire aflată chiar în inima Chișinăului, voi prezenta istoria înființării și creșterii acestui muzeu cu cel mai mare și variat patrimoniu, locul care reunește cel mai variat public în cadrul evenimentelor pe care le organizează și găzduiește. Mai multe pagini vor fi dedicate prezentării colecțiilor sale și proiectelor editoriale. Desigur, expozițiile organizate în colaborare cu multe muzee europene, și nu doar, vor solicita atenția publicului pentru puțin timp. Mi-am propus să transpun în această prezentare toată dragostea pe care o port acestui loc și să fac curioasă cât mai multă lume, s-o fac să-și dorească să vină la Chișinău și să descopere personal toate secretele pe care le păstrează cel mai tânăr muzeu național din țară dar, totodată, cel mai frumos” – Mariana Vasilache-Curoşu.

Coordonator: Cătălin D. Constantin.

Intrare – 10 lei. Prețul biletului include vizitarea expozițiilor deschise la Palatul Suțu, în termen de 30 de zile de la cumpărarea biletului.

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București.

 

 

Număr de vizualizări :683


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro