spot_img

Timp de cinci zile, timișorenii au votat pentru … CARTE, la Caravana Gaudeamus Radio România

Timp de cinci zile, între 22 și 26 mai 2019, timișorenii au avut ocazia să meargă la vot, la … Caravana Gaudeamus Radio România. Prilej cu care și-au desemnat editurile și cartea preferate, care au îmbogățit palmaresul celei de a unsprezecea ediții a Târgului Gaudeamus Radio România organizat aici. Evenimentul, organizat de Radio România, prin echipa Gaudeamus și Radio România Timișoara, s-a încheiat astăzi după-amiază, în prezența unui public încă foarte numeros, dornic să profite până în ultimul moment de oferta variată și atractivă de la standurile celor peste 50 de participanți. Mii de titluri, printre care și cele mai recente apariții editoriale în limba română, sute de jocuri educative și multă muzică, au atras în aceste zile peste 12.000 de vizitatori în pavilionul amplasat în Piața Victoriei. Președintele de onoare al ediției ai fost prof. univ. dr. Marcel Tolcea.

Premiile Târgului GAUDEAMUS Radio România, Timișoara 2019, decernate duminică, 26 mai, la ora 15.00, participanților și jurnaliștilor, au fost atribuite exclusiv prin votul publicului, astfel:

  • Trofeele GAUDEAMUS, acordate editurilor, au revenit Editurii Polirom (locul 1), Editurii Humanitas (locul 2) și Editurii Litera (locul 3);
  • Cea mai râvnită carte a ediției a fost volumul „Povestea mea” de Michelle Obama, publicată de Editura Litera;
  • Trofeele Presei, pentru secțiunile publicații print, online și TV au revenit cotidianului „Renașterea Bănățeană”, website-ului www.tion.ro și postului TVR Timișoara, cel mai frecvent menționate de către vizitatori drept surse de informații despre această ediție a târgului. Premiile pentru jurnaliști au fost acordate de către Editura Casa Radio și getmusic.ro.
  • Premiile Concursului Național de Lectură „Mircea Nedelciu”, etapa zonală, organizată de Radio România Timișoara sub numele „Lectura la doi pași”, au revenit Aneimaria Petcu (locul 1), Ioanei Miruna Mate (locul 2) și Teodorei Cătălina Sava (locul 3). Ocupanta locului 1 va reprezenta Timișoara la finala națională a concursului, organizată la Târgul Internațional Gaudeamus Radio România (20 – 24 noiembrie).

Premiul Miss Lectura, acordat celei mai frumoase vizitatoare, de către InfoTouch Systems și CEWE, a revenit domnișoarei Alexia Musca, studentă la Facultatea de Medicină Dentară a Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.

Proiecte Radio România – Gaudeamus derulate cu prilejul acestei ediții:

  • Volumele donate pentru proiectul Cărţile se întorc acasă – circa 1.500 – vor ajunge în acest an, prin intermediul Radio România Timișoara, în bibliotecile gimnaziale din localitățile Lenauheim, Grabaț și Bulgaruș.
  • Cei trei „Invitaţi de nota 10” ai ediției – Sergiu Ionuț Novac (Colegiul Național „Coriolan Brediceanu” din Lugoj), Vlad Ștefan Oros (Școala Gimnazială nr. 24 Timișoara) și Silvia Alda (Colegiul Național „C. D. Loga” din Timișoara), au fost premiați de către Asociația „Clubul Lions Timișoara Bastion”.
  • Tombola GAUDEAMUS, derulată pe baza buletinelor de Vot al Publicului, le-a adus participanților 23 de premii, constând în echipamente și accesorii multimedia oferite de Radio România și InfoTouch Systems, vouchere pentru produse Emex și vouchere pentru cadouri personalizate CEWE.

Sponsori: IndECO Grup, InfoTouch Systems, Emex, Asociația „Clubul Lions Timișoara Bastion”, CEWE, Clima Service SRL și Spring Harghita Parteneri media: Agenția de presă RADOR și Timiș Online – www.tion.ro

Următoarea etapă a Caravanei Gaudeamus Radio România va avea loc în perioada 1 – 5 august, în Piațeta Perla din Mamaia.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508