Lansare de carte: ”Hai să citim prima poveste!”, de Irene Postolache

apr. 4th, 2019 | By | Category: Agenda de carte

Autoarea de literatură pentru copii Irene POSTOLACHE revine la Galați cu o nouă carte:  “HAI SĂ CITIM PRIMA POVESTE!”, publicată la Editura “Eikon”, 2019.

Cartea este lansată în cadrul unui turneu în mai multe orașe din țară. La Galați și Brăila se va putea întâlni cu publicul, în zilele de:

  • Marți, 9 aprilie 2019, ora 17.30 la sediul atelierului de creație din Str.Nicolae Bălcescu, Bloc „Albatros”, parter, Galați.

Organizatori: “Atelierul de creație și taifasuri” & Book, art and poetry club “Coffee with salt”.

 

 

 

Moderatori: Angela Baciu și Elena Susanu.

La eveniment sunt invitați și Săndel Spînu, cantautor și Florian Doru Crihană, artist plastic.

 

  • Miercuri, 10 aprilie, ora 10.00 la sediul Filialei nr.1 “Costache Negri”- Biblioteca Municipală pentru Copii (Tiglina I)din cadrul Bibliotecii “V.A.Urechia” Galați.

Organizator: Biblioteca “V.A.Urechia”, Filiala nr.1 “Costache Negri – Biblioteca Municipală pentru Copii.

Evenimentul se desfășoară sub egida USR Filiala Iași, Reprezentanta Galați / Tecuci.

Moderator: Lucica VELICHE; Prezintă: Angela BACIU

În cadrul evenimentului sunt invitați elevi de la Colegiul Național “Al.Ioan Cuza”, clasa pregătitoare – coordonați de prof. Doinița Miron și prof. documentarist Mariana Balaban.

 

 

 

 

 

 

 

Joi, 11 aprilie, ora 11.30 la sediul Secției de Etnografie, Str.Polonă, Nr.14, Braila.

Organizatori: Consiliul Județean Brăila, Muzeul Brăilei “Carol I” – Secția de Etnografie.

Moderator: Dr. Brîndușa ILIE, muzeograf

Prezintă: Violeta CRAIU, scriitor

InvitațiAngela BACIU , scriitor și Anda TOMA, grafician carte

Această activitate se desfășoară în cadrul proiectului „Interferențe culturale interetnice”, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Iași, Reprezentanta Galați / Tecuci.

 

                                                        ***

 

Despre carte:

 

  • Scrisă cu litere mari (de tipar) cartea „Hai să citim prima poveste!” (publicată in conditii grafice exceptionale) este adresată copiilor (pentru grădinite si clase pregătitoare) care pășesc pragul școlii, lăsând în urmă, cu regret, lumea magică a basmelor si poveștilor.
  • In carte veti descoperi intamplari simpatice in: „Ana și pisica” și „Iepurașul și căluțul”.  Autoarea foloseste cuvinte ce evită arhaismele și regionalismele, în scopul ușurării deprinderii cititului.
  • Ca o provocare pentru cei mici, poveștile sunt însoțite de aplicații și exerciții hazlii, ( si spre deliciul părintilor), ce pot ajuta memoria, pot dezvolta imaginația, creativitatea, dar și dorința de cunoaștere și joc.
  • Cartea are 34 de pagini, bogat ilustrate, si de această dată, de talentatul grafician, Anda TOMA.
  •  O carte ce merită să fie în biblioteca fiecărui copil, o excelentă colaborare între autor, editură și grafician.

Cartea „Hai să citim prima poveste!” (dar si alte detalii legate de achizitionare si viitoarele lansări) o puteti gasi pe site-ul editurii:

http://www.librariaeikon.ro/index.php?id_product=639&controller=product&fbclid=IwAR3xnHH9kGUcCMcU3IV7czZqF-RRkp_pA4rMccb3xmeLskH24gKdxBADOTI

https://web.facebook.com/irene.postolache

 

 

Despre autor:

Irene POSTOLACHE – născută la 28 august 1961 în Comănești, Bacău. În prezent, locuiește la poalele munților, în orașul Bușteni, Prahova.

Scrie povești pentru copii, dar și proză.

Este autorul cărților: „Petrișor și bănuții de aur”(2015), „Baba hoața”, (2015), „Aiurilă și lenevilă”(2015), „Zmeoaica și mărgelele” (2016) – cu o prezentare pe coperta IV de Nora Iuga, „Hai să citim prima poveste”(2019).
Laureată a Marelui Premiu la concursul Național„Ion Creangă”(2017) – secţiunea Literatură pentru copii – decernat de „Muzeul Naţional al Literaturii Ion Creangă” (Iaşi). Publică povești în diferite reviste literare.

Este colaborator cu rubrică permanentă (săptămanală) de povești la postul „RadioStarSebeș StarFM” din Sebes.
Are în pregătire încă două cărți pentru copii și o carte de proză.

 

 

 

Număr de vizualizări :1268


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro