Karolis Strautniekas Solo Show, la Mobius Gallery

apr. 2nd, 2019 | By | Category: Postcard

Marți, 2 aprilie 2019, începând cu ora 19:00, Mobius Gallery în parteneriat cu Visual Playground  vă invită la vernisajul expoziției personale a artistului Karolis Strautniekas.  Expoziția poate fi vizitată în perioada 2 aprilie – 13 aprilie 2019, la sediul galeriei Mobius, str. D.I. Mendeleev, nr. 2.

Cu o ascensiune remarcabilă pe scena internațională, artistul este cunoscut mai ales pentru ilustrațiile sale conceptuale, care îmbină metaforele vizuale cu atmosfera nostalgică și cu o doză de umor sarcastic. Printre clienții săi se numără Adobe, Facebook și Air France, dar și publicații prestigioase ca Forbes, The New Yorker și The Independent. Lucrările lui Karolis explorează estetica nostalgiei, jucându-se cu ideea, forma și lumina. Textura, inspirată din tehnicile gravurii, face imaginile să vibreze, impresia de ansamblu oscilând între precizia detaliului și o neclaritate subtilă. Rezultatul – o îmbinare stranie de forță și delicatețe, ce impresionează și emoționează.

Karolis Strautniekas a venit pentru prima dată în România în 2016, ca invitat la ediția a patra a festivalului Visual Playground. Workshopul său ”Draw fast. Think Slow” a prezentat procesul din spatele realizării unei ilustrații editoriale și a fost unul dintre cele mai apreciate de participanți. Cucerit de atmosfera festivalului, artistul s-a întors în 2017 ca să asiste la conferințele Visual Playground Open Nights. Se va reîntâlni cu publicul bucureștean și în 2019, în contextul  Karolis Strautniekas Solo Show, o expoziție ce prezintă o selecție a celor mai bune lucrări editoriale și personale din ultimii șase ani, în cadrul celei mai recente ediții a festivalului.

DESPRE VISUAL PLAYGROUND

De aproape zece ani, Visual Playground își propune să creeze o punte între comunitatea artistică locală și cea internațională prin aducerea în România a unor nume importante din domeniile creative și organizarea de workshop-uri, conferințe și portfolio reviews în București.

Parteneri: Qreator by IQOSHP RomaniaBiodeckEuropapierBanca Transilvania, Merenist Profesional
Parteneri media: TANANANARadio România CulturalDecât o RevistăIQads & SMARK,Dilema vecheHistoriaScena9The InstituteObservator culturalSUB25GLAMOUR Romania,Dissolved MagazineIgloo mediaŞapte SeriDesignist.ro

 

Număr de vizualizări :666


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro