Editura Crux Publishing, la târgul de carte ”Final Frontier”

apr. 2nd, 2019 | By | Category: Agenda de carte

La împlinirea a cinci ani de existență, editura Crux Publishing vă invită la târgul de carte Final Frontier alături de invitata specială a evenimentului, scriitoarea Ana-Maria Negrilă – unul dintre cele mai importante nume în literatura science fiction contemporană.

”Vă dăm întâlnire, așadar, la Universitatea Dimitrie Cantemir din București (Splaiul Unirii nr. 176), pe 13 și 14 aprilie 2019, unde vă așteptăm alături de noi să explorăm ultima frontieră și să descoperim istorii alternative și tărâmuri magice (populate de dragoni)!

Seria Stelarium de Ana-Maria Negrilă ia sfârșit în această primăvară cu un ultim titlu din saga space opera care a fascinat iubitorii de literatură science fiction încă din 2016. Volumul Agenții haosului va fi lansat sâmbătă 13 aprilie, începând cu ora 15.00, alături de autoare și invitatul ei special, scriitorul Oliviu Crâznic. După lansarea cărții, cititorii vor avea ocazia să participe la o sesiune de întrebări, răspunsuri și autografe cu Ana-Maria Negrilă.

Și în acest an, editura Crux Publishing vă așteaptă la standul propriu cu noutățile primăverii, reduceri între 15% și 35%, produse promoționale, o ofertă specială pentru cosplay-eri și alte câteva surprize oferite de Aventurile lui Sărăcel, ale cărei creații le veți găsi la noi la stand!

Vă invităm, așadar, la evenimentele editurii, desfășurate în ambele zile ale târgului!

Sâmbătă, 13 aprilie, ora 15.00 – Explorând ultima frontieră: Stelarium

Lansarea ultimului volum din seria Stelarium de Ana-Maria Negrilă – Agenții haosului – va avea loc în prezența scriitorului Oliviu Crâznic și a altor invitați de seamă.

Cel de al treilea volum al „epopeii” Stelarium, Agenții haosului oferă un „finis coronat opus”, rezultatul final fiind o saga închegată, gata să reziste oricărei critici, adevărată arhitectură literară; probabil cea mai importantă realizare științifico-fantastică românească a ultimilor cinci ani, greu de concurat în anii care urmează, cu puține rivale în anii trecuți.

Acestea fiind spuse, invităm cititorul să treacă, plin de încredere, pragul unui nou cosmos, avertizându-l totodată: fiecare capitol va fi și o provocare intelectuală, nu doar un pas înainte pe tărâmul aventurii (Oliviu Crâznic – Ceasul fantasmelor)

După lansare, Ana-Maria Negrilă va răspunde întrebărilor voastre și va oferi autografe.

Duminică, 14 aprilie, ora 15.00 – Aventuri în istorii paralele: de la colonizare spaţială înapoi la magie

În cea de-a doua zi a târgului Final Frontier, vă dăm întâlnire cu doi dintre scriitorii voștri preferați: George Cornilă, prezent de data aceasta cu un roman SF de inspirație distopică și cyberpunk, și Mircea Țara, îndrăgitul autor al seriei Baladele Nlithiei și creatorul micului dar neînfricatului dragon Blu. În cadrul evenimentului, vom lansa celelalte două noutăți ale primăverii:

Expurgo, de George Cornilă

Invitată specială – scriitoarea Anamaria Bancea

Expurgo este o utopie cu frânturi de distopie, cyberpunk, biopunk și satiră, parțial documentar, parțial live action, explorând implicațiile sociale, politice și economice ale noii Lumi Luminate, însă mai presus de toate, este o carte-manifest care trasează coordonatele unui univers reconstruit în jurul ideii de cultură. Într-un fel, un Fahrenheit 451 răsturnat, cu influențe de Orwell, Huxley și Philip K. Dick.

Răsplata acestui roman special, la răscrucea genurilor de succes, este convingerea că oricât de departe ne-am rătăci în viitor, prin oricâte încercări ori singularități, ne rămân, poate până la moartea universului, valorile umane imuabile.

Acestea sunt elemente care scot cartea lui George Cornilă din limitele insolitului ca simplă curiozitate și îi dau un imbold către marea literatură. (Dănuț Ungureanu)

Căderea celor 7 turnuri (seria Baladele Nlithiei) de Mircea Țara

Invitată specială: Editorul șef Crux Publishing Andreea Sterea

Romanul Căderea celor 7 turnuri continuă seria Baladele Nlithiei cu o poveste încă și mai palpitantă în lumea neînchipuit de bogată creată de Mircea Țara. Suntem iarăși în Osa – Cetatea Soarelui Apune – alături de personajele pe care le-am îndrăgit în volumele Secretul Regelui Nemuritor și Inima Dragonului, trăind alături de ele toate încercările și emoțiile prin care trec.

Destinul Nlithiei atârnă de un fir de ață, iar Țesătura universului se deșiră. Sau cel puțin așa susține cel mai temut vrăjitor din lumea cunoscută.

Lied și Asht, însoțiți de Calya și Blu, revin în Osa pentru a obține singurul lucru care poate salva Nlithia de o amenințare nevăzută: o hartă spre un tărâm ascuns.

Însă, pentru a pune mâna pe ea, trebuie să intre într-o cetate unde magia este interzisă, înfruntând dușmani vechi și noi, pentru a duce la bun sfârșit un alt plan nebunesc: să îl jefuiască pe regele Osei. Din nou.

Așa cum ne-am obișnuit, avem parte de un univers în care atenția la detaliu, stilistica deosebită și umorul sunt egalate numai de ritmul alert al acțiunii, de întorsăturile neprevăzute de situație și de protagoniștii memorabili pe care ni-i oferă autorul.

După lansarea romanelor Expurgo și Căderea celor 7 turnuri, editura Crux Publishing vă invită la o sesiune de autografe cu cei doi autori. Nu vă îndepărtați prea mult, însă, căci de la ora 16.30, Mircea Țara va participa la un panel de discuții despre dragoni, eveniment organizat de Bookblog.

Cine nu poate fi alături de noi la târg, are posibilitatea ca până pe 13 aprilie să precomande romanele Agenții haosului, Expurgo și Căderea celor 7 turnuri cu reducere, transport gratuit și autograf!

Două zile de literatură science-fiction și fantasy de cea mai bună calitate, scriitori remarcabili, noutăți, promoții și sărbătorirea alături de voi a cinci ani de editură – acestea sunt lucrurile cu care Crux Publishing vă așteaptă pe 13 și 14 aprilie la Final Frontier, în incinta Universității Dimitrie Cantemir din București! ”, anunță Crux Publishing.

 

Număr de vizualizări :778


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro