„Rememorări necesare” – prezentare de apariții editoriale recente, la ICR Tel Aviv

feb. 19th, 2019 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 20 februarie 2019, ora 17:00, la sediul ICR Tel Aviv (Blvd. Shaul Hamelech nr.8, etaj 6), Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Teșu, va organiza un eveniment bilingv de prezentare a unor apariții editoriale cu titlul „Rememorări necesare”. Evenimentul, în limbile ebraică și română, va beneficia de participarea a personalităților israeliene prof. univ. dr. Dan Gaton, și prof. univ. dr. Jean Ashkenasy.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Program:

Moderator: Cleopatra Lorințiu, director adjunct ICR Tel Aviv

 

Lansarea volumului „Crâmpeie din viață” de Edith și Radu Gaton (Editura Teșu, 2018)

Participanți: prof. univ. dr. Dan Gaton și ing. Arie Gaton

 

O familie de evrei originari din România, cu un arbore genealogic întins pe șapte generații, face aliyah în 1961 ca multe alte mii de familii. Rădăcinile lor sunt în Cernăuți  iar amintirile evocate de acești  intelectuali, Edith și Radu Gaton, se întind pe câteva decenii. Destinul face ca povestea vieții lor, plină de elemente dense și foarte interesante pentru conturarea specificului unei lumi și a unui timp, să nu ajungă la tipar decât după moartea acestora.

 

Lansarea volumului „Theodor Herzl, creatorul Statului Evreu, fondatorul sionismului politic” de Josef Patai (2018, Editura Teșu, traducere de Veronica Bârlădeanu, cuvânt înainte de Lya Benjamin)

Participă: prof. univ. dr. Jean Ashkenasy și Teșu Solomovici, editor

Cunoașterea vieții și activității celui care este considerat fondatorul sionismului politic și creatorul statului evreiesc este o tentativă istorică importantă. Cartea istoricului Josef Patai este o evocare, și, deopotrivă, o rememorare a traseului vieții lui Theodor Herzel și a luptei sale neobosite pentru un ideal.

 

 

Număr de vizualizări :661


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro