Filme românești, la „Zilele Filmului Francofon” din Ungaria

feb. 19th, 2019 | By | Category: Postcard

În perioada 27 februarie – 8 martie 2019, sub auspiciile Sezonului România-FranțaInstitutul Cultural Român Budapesta va participa la cea de-a IX-a ediție a „Zilelor Filmului Francofon”, ce se va desfășura la cinematografele de artă Corvin, Puskin și Toldi, precum și la sala Auditorium a Institutului Francez din Budapesta. Ca în fiecare an, pe întreg parcursul lunii martie, Ambasada României în Ungaria și ICR Budapesta vor participa, alături de alte ambasade și institute culturale din capitala Ungariei, la o serie de evenimente teatrale, concerte, expoziţii, momente literare, mese rotunde, concursuri educative, ateliere şi proiecţii cinematografice, toate acestea întregind profilul devenit marcă al „Festivalului Francofoniei”.

Astfel, la data de 1 martie 2019, la Cinematograful „Toldi” va avea loc de la ora 18.00 o proiecție unică a filmului documentar „Licu, o poveste românească” (r. Ana Dumitrescu, cu: Liviu Canțer), premiat în anul 2018 cu trofeul „Golden Dove” la Festivalul Internațional de Film Documentar și de animație DOK Festival din Leipzig, și selectat pentru mai multe festivaluri prestigioase.

La 28 februarie 2019, respectiv 6 martie 2019, cu începere de la ora 20.30Cinematograful „Toldi” va găzdui două proiecții ale lungmetrajului „Singură la nunta mea”, (coproducție Belgia-România, r. Marta Bergman, cu: Alina Șerban și Tom Wermeir), film selectat în anul 2018 în cadrul programului ACID (Association pour le cinéma indépendant et sa diffusion) al Festivalului de Film de la Cannes.

Filmele vor fi proiectate în limba originală, cu subtitrare în limba maghiară.

 

Număr de vizualizări :683


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro