Succes de proporții al Orchestrei Române de Tineret dirijate de Cristian Mandeal pe scena Filarmonicii din Paris

dec. 1st, 2018 | By | Category: Postcard

Unul dintre cele mai spectaculoase omagii culturale aduse Centenarului României a avut loc, la Paris, pe 30 noiembrie 2018 și a purtat semnătura Orchestra Română de Tineret – Cristian Mandeal.

Concertul face parte dintr-un nou turneu spectaculos al orchestrei inclus în cadrul proiectului Anului Centenar „România în lume”, pentru a marca Deschiderea sezonului cultural România-Franţa prin trei concerte ce se desfăşoară în aceasta perioada la Bucureşti, Paris şi Basel între 28 noiembrie şi 2 decembrie.

Pe 30 noiembrie 2018, la Grande Salle Pierre Boulez a Filarmonicii din Paris Orchestra Română de Tineret a semnat o pagină de istorie, entuziasmând o sală întreagă cu un program ce a cuprins George Enescu – Rapsodia I în La major, Saint-Saens – Concertul pentru pian si orchestră nr. 2 – solist fabulosul pianist Fazil Say şi Ceaikovski – Simfonia “Manfred”.

Al treilea concert al turneului va avea loc la Basel pe 2 decembrie, de la ora 20, la Basel Musical Theater, solist fiind tânărul pianist rus Oleg Khudyakov.

 

Număr de vizualizări :710


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro