Filip Florian își lansează în Polonia romanul ”Toate bufnițele”

nov. 30th, 2018 | By | Category: Agenda de carte

În toamna acestui an, la editura poloneză Amaltea, a apărut volumul lui Filip Florian, ”Toate bufnițele”, în traducerea Radosławei Janowska-Lascar. ”Toate bufnițele” este cel de-al patrulea volum al scriitorului român publicat în Polonia (după ”Degete mici”, ”Băiuțeii ”și ”Zilele regelui”). În perioada 30 noiembrie-4 decembrie 2018, Institutul Cultural Român de la Varşovia, împreună cu Editura Amaltea, îşi propune să organizeze un turneu de lansare a volumului în Polonia, prin organizarea unei serii de întâlniri cu publicul, cu participarea scriitorului şi a traducătoarei. Romanul ”Toate bufniţele” a fost distins cu Premiul pentru cea mai bună carte a anului, secţiunea „Beletristică”, la Gala Bun de Tipar, ediţia a II-a, 2013. În decembrie 2016, cotidianul Die Welt a inclus romanul ”Toate bufniţele” în topul celor mai bune zece cărţi din literatura internaţională ale anului.

Lansările urmează să aibă loc în patru oraşe poloneze, după cum urmează:

– 30 noiembrie, Wrocław, Reprezentanța Comisiei Europene, moderatoare Małgorzata Matuszewska;

– 1 decembrie, Legnica, Teatrul „Helena Modrzejewska”, dialog între scriitor și traducătoare;

– 2 decembrie, Wrocław, Târgul Cărților Bune, standul românesc, sesiune de autografe;

– 3 decembrie, Łódź, în cadrul Festivalului Internațional „Puls Literatury”, moderator Maciej Robert;

– 4 decembrie, Varșovia, Librăria Book Book, moderator Piotr Kieżun.

În România, cărţile lui Filip Florian au apărut la Editura Polirom, iar în străinătate, traduse în paisprezece ţări, la editurile Houghton Mifflin Harcourt (SUA), Suhrkamp (Germania), Acantilado (Spania), Fazi (Italia), Magveto şi Bookart (Ungaria), Czarne şi Amaltea (Polonia), Didakta (Slovenia), Ciela şi Panorama Plus (Bulgaria), Kalligram (Slovacia), University of Plymouth Press (Marea Britanie), Animar (Egipt), Altin Bilek (Turcia), Bokvennen (Norvegia) şi Ili-Ili (Macedonia).

Prezența scriitorului român în Polonia și realizarea turneului de lansări au fost posibile cu sprijinul Sabrei Daici, directorul ICR Varșovia, al Editurii Universitas și al Reprezentanței Comisiei Europene în Polonia.

 

Număr de vizualizări :992


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro