”Artefacte vechi din 100 de ani”. Expoziție de etnosculptură M.C.Donici

nov. 30th, 2018 | By | Category: Postcard

Artefacte dintr-o mare cultură populară, unicate șlefuite în zeci de ani  de utilizare, s-au încărcat cu semnificații și au rămas cu frumusețea intrinsecă a formei, puse în valoare de compoziții neașteptate. Este ceea ce propune artistul vizual M.C Donici într-o nouă expoziție de etnosculptură, intitulată „ Artefacte vechi din 100 de ani‟. Expoziția va fi montată în 30 noiembrie 2018, la Biblioteca Universității Politehnica Timișoara. Vernisajul  expoziției de etnosculptură va avea loc marți, 4 decembrie 2018, la ora 15.00.

„Expoziția se vrea o prezență directă a celor 100 de ani de coagulare în realitate. O coloană mobilă înaltă de 10 m va fi prezentă în cadrul expozițional, marcând meandrele perioadei.

Montată în holul interior al Bibliotecii Politehnicii, la intersecția multor drumuri interioare, ea poate fi văzută în lua decembrie 2018.

În societatea globalizantă de astăzi, vom putea supraviețui prin conștiința culturală și pentru asta  vom avea nevoie de educație –  morală, nu doar funcțională-  în care să alocăm și noi 10% din PIB acestui domeniu fundamental‟, susține artistul.

Expoziția „ Artefacte vechi din 100 de ani‟ este un eveniment al Asociației Culturale Arte-Factum.

 

Număr de vizualizări :719


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro