Lansarea volumului ”ADMIRABÉL” – ediția II, de Daniel Prallea-Blaga

iun. 4th, 2018 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 8 iunie 2018, ora 16.30, la Casa de cultură Friedrich Schiller – str. Batiștei nr. 15, sector 2, București,  editura ASTRALIS vă invită la lansarea volumului ”ADMIRABÉL – ediția II”, de Daniel Prallea-Blaga. Vor prezenta: Luminița Zaharia, Maria-Gabriela Drăghici, Marian Nencescu, Geo Călugăru, Lucian Gruia, Florin Grigoriu, Silvan G. Escu. Va recita Daniela Gherasă. Evenimentul se va încheia cu un moment muzical susținut de soprana Diana Tudor, la pian: Alexandru Burcă. Moderator: Camelia Pantazi Tudor – director editura ASTRALIS.

Daniel Prallea-Blaga, regizor, pedagog, poet, eseist s-a născut în data de 7 iunie 1965, la București.

În anul 1983 a absolvit Liceul de Artă „George Enescu” din București, secția vioară. A continuat studiile la Academia de Muzică din București, specializarea Regie de Teatru Muzical. Licențiat în muzică în anul 1995.

Din anul 2007 este lector universitar, titular al disciplinei Operă în cadrul Universității Naționale de Muzică București. Doctor în muzică din anul 2010.

A regizat numeroase lucrări, printre care: Viva la Mamma de G. Donizetti, Coțofana Hoață de Gioacchino Rossini, Liliacul, Sânge Vienez de Johann Strauss, Mușchetarii… Măgăriei Sale de Ion Lucian, la Opera Brașov; Faust de Ch. Gounod, Lucia di Lammermoor de G. Donizetti la Opera Timișoara.

A realizat regia pentru spectacole susținute de studenți: Boema de Giacomo Puccini, O noapte furtunoasă de Paul Constantinescu, Vocea umană de Fr. Poulenc, Telefonul de G. C. Menotti, Nunta lui Figaro de W. A. Mozart, Dido și Aeneas de H. Purcell, Traviata de G. Verdi, Bărbierul din Sevilla de G. Rossini ș.a.

A susținut turnee în Austria, Belgia, Germania, Elveția, Olanda, Marea Britanie, Ungaria, Serbia, Qatar. Este membru al Societății Scriitorilor Români

Publicații:

Evoluția conceptului de regie în teatrul liric (eseuri), Editura Amurg Sentimental, București, 2010.

Mode, modele, tendințe și viziuni în regia de teatru liric (eseuri), Editura Amurg Sentimental, București, 2010.

Pasărea Unde (pseudonim Dan Grațian, poezie), Editura Amurg Sentimental, București, 2010.

Portughezele Dianei Gorunceanu alb versificate de destinatar (pseudonim Dan Grațian, poezie), Editura Amurg Sentimental, București, 2010.

Scrieri de sertar, autor preot Petru Vasile Pralea, proză proprie și populară, volumele I și II; ediție îngrijită de Daniel Prallea-Blaga, nepotul autorului, Editura Amurg Sentimental, București, 2011.

Zece dalbe columbițe (poezie), Editura Amurg Sentimental, București, 2011.

Preocupările noastre comune (culegere de poezii, portrete și scene lirice), Editura Amurg Sentimental, București, 2016.

Felul simplu de a fi (poezie), Editura Amurg Sentimental, București, 2016.

Admirabél (poezie), Editura Astralis, București, 2017.

Evoluția artei regizorale în operă; ediție îngrijită și prefațată de Mihai Cosma, Editura Universității Naționale de Muzică București, 2017.

Viziuni moderne în regia de teatru liric; ediție îngrijită și prefațată de Mihai Cosma, Editura Universității Naționale de Muzică București, 2017.

16 DVD-uri (codate ISBN), opusuri regizorale personale: Faust, Viva la mamma

Povestea micului Pan, Motanul încălțat, O noapte furtunoasă ș.a.

Număr de vizualizări :1061


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro