spot_img

Lansarea volumului ”ADMIRABÉL” – ediția II, de Daniel Prallea-Blaga

Vineri, 8 iunie 2018, ora 16.30, la Casa de cultură Friedrich Schiller – str. Batiștei nr. 15, sector 2, București,  editura ASTRALIS vă invită la lansarea volumului ”ADMIRABÉL – ediția II”, de Daniel Prallea-Blaga. Vor prezenta: Luminița Zaharia, Maria-Gabriela Drăghici, Marian Nencescu, Geo Călugăru, Lucian Gruia, Florin Grigoriu, Silvan G. Escu. Va recita Daniela Gherasă. Evenimentul se va încheia cu un moment muzical susținut de soprana Diana Tudor, la pian: Alexandru Burcă. Moderator: Camelia Pantazi Tudor – director editura ASTRALIS.

Daniel Prallea-Blaga, regizor, pedagog, poet, eseist s-a născut în data de 7 iunie 1965, la București.

În anul 1983 a absolvit Liceul de Artă „George Enescu” din București, secția vioară. A continuat studiile la Academia de Muzică din București, specializarea Regie de Teatru Muzical. Licențiat în muzică în anul 1995.

Din anul 2007 este lector universitar, titular al disciplinei Operă în cadrul Universității Naționale de Muzică București. Doctor în muzică din anul 2010.

A regizat numeroase lucrări, printre care: Viva la Mamma de G. Donizetti, Coțofana Hoață de Gioacchino Rossini, Liliacul, Sânge Vienez de Johann Strauss, Mușchetarii… Măgăriei Sale de Ion Lucian, la Opera Brașov; Faust de Ch. Gounod, Lucia di Lammermoor de G. Donizetti la Opera Timișoara.

A realizat regia pentru spectacole susținute de studenți: Boema de Giacomo Puccini, O noapte furtunoasă de Paul Constantinescu, Vocea umană de Fr. Poulenc, Telefonul de G. C. Menotti, Nunta lui Figaro de W. A. Mozart, Dido și Aeneas de H. Purcell, Traviata de G. Verdi, Bărbierul din Sevilla de G. Rossini ș.a.

A susținut turnee în Austria, Belgia, Germania, Elveția, Olanda, Marea Britanie, Ungaria, Serbia, Qatar. Este membru al Societății Scriitorilor Români

Publicații:

Evoluția conceptului de regie în teatrul liric (eseuri), Editura Amurg Sentimental, București, 2010.

Mode, modele, tendințe și viziuni în regia de teatru liric (eseuri), Editura Amurg Sentimental, București, 2010.

Pasărea Unde (pseudonim Dan Grațian, poezie), Editura Amurg Sentimental, București, 2010.

Portughezele Dianei Gorunceanu alb versificate de destinatar (pseudonim Dan Grațian, poezie), Editura Amurg Sentimental, București, 2010.

Scrieri de sertar, autor preot Petru Vasile Pralea, proză proprie și populară, volumele I și II; ediție îngrijită de Daniel Prallea-Blaga, nepotul autorului, Editura Amurg Sentimental, București, 2011.

Zece dalbe columbițe (poezie), Editura Amurg Sentimental, București, 2011.

Preocupările noastre comune (culegere de poezii, portrete și scene lirice), Editura Amurg Sentimental, București, 2016.

Felul simplu de a fi (poezie), Editura Amurg Sentimental, București, 2016.

Admirabél (poezie), Editura Astralis, București, 2017.

Evoluția artei regizorale în operă; ediție îngrijită și prefațată de Mihai Cosma, Editura Universității Naționale de Muzică București, 2017.

Viziuni moderne în regia de teatru liric; ediție îngrijită și prefațată de Mihai Cosma, Editura Universității Naționale de Muzică București, 2017.

16 DVD-uri (codate ISBN), opusuri regizorale personale: Faust, Viva la mamma

Povestea micului Pan, Motanul încălțat, O noapte furtunoasă ș.a.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508