Precizare cu privire la Proiectul RomânIA Centenară

nov. 23rd, 2017 | By | Category: Postcard

ICR a trimis, pe adresa redacției AgențiadeCarte.ro, un comunicat de presă referitor la  Proiectul RomânIA Centenară. Vă prezentăm textul integral al comunicatului.

”Față de informațiile apărute în presă – care atribuie ICR Londra, în mod eronat, calitatea de autor al unui videoclip realizat, în realitate, de echipa proiectului independent „RomânIA Centenară” – suntem nevoiți să semnalăm că s-a produs o confuzie.

Pentru a restabili adevărul, precizăm că ICR Londra nu a inițiat, creat, produs sau distribuit videoclipurile promovate în cadrul proiectului. În fapt, nu există nicio legătură între realizarea și promovarea producțiilor respective și Institutul Cultural Român sau vreuna dintre reprezentanțele sale. Videoclipurile nu au fost retrase de pe pagina Facebook a ICR Londra, întrucât nu au fost niciodată postate pe pagina Facebook a ICR Londra. Ele nu au fost și nu sunt incluse în vreun program al ICR sau al ICR Londra de celebrare a Centenarului Marii Uniri.

Materialul în cauză este o inițiativă independentă realizată în regim privat, autorii săi fiind, așa cum sunt și nominalizați pe genericul videoclipurilor, o echipă creativă coordonată de către dna Cristina Chiriac și reunită în proiectul „RomânIA Centenară”. De altfel, ele au fost promovate numai pe canalele social-media afiliate acestei inițiative independente.

Cu ocazia popularului festival londonez „Open House”, în care ICR Londra este prezent din 2011, sediul reprezentanței a găzduit, anul acesta, o serie de evenimente simultane care a cuprins și alte expoziții și care a inclus și prezentarea unei expoziții de costume populare românești.

Precizăm că realizarea expoziției de costume populare a fost propusă Institutului Cultural Român de la Londra de către Departamentul Centenar, din cadrul Secretariatului General al Guvernului, printr-o solicitare trimisă în toamna anului 2016. După derularea etapei londoneze, solicitările pentru itinerarea proiectului și în alte reprezentanțe ale ICR au fost respinse de Comitetul Director al institutului. În consecință, atât în prezent cât și în programul anului 2018 al Institutului Cultural Român, nu există nici o colaborare cu proiectul „RomânIA Centenară”.

Număr de vizualizări :756


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro