Ioana Ginghină, la Festivalul Brave Kids din Polonia

iun. 17th, 2016 | By | Category: Postcard

În perioada 17 iunie – 17 iulie 2016,  actrița Ioana Ginghină, împreună cu 6 copii, va reprezenta România la Festivalul Brave Kids din Varșovia, Polonia. Festivalul este dedicat copiilor din mediile devaforizate și are ca scop promovarea schimburilor culturale, înțelegerea diversității culturale, dar și dialogurile interculturale. Curajoșii artiști de la Fundația Principesa Margareta a României care au vârste cuprinse între 11 și 13 ani (Alexandra, Ana, Dacian, Daniela și Valentina) sunt pasionați de pictură, de dans, literatură și acum și de actorie. Echipa de artiști a fost completată de curajoasa Ruxandra, fiica Ioanei Ginghină și mezina Festivalului Brave Kids.

Actrița și echipa ei de mici artiști vor participa timp de o lună la diverse ateliere de creație. De la ateliere de dans, muzică, actorie, circ, teatru de păpuși până la seminarii dedicate dezvoltării personalității prin artă, micuții se vor implica activ și vor crea, coordonați de Ioana Ginghină, o piesă de teatru. Spectacolul este inspirat din folclorul românesc și promovează tradițiile autohtone. Frumoasele costume tradiționale ale micilor actori au fost special create pentru acest festival de designerul Izabela Mandoiu.

România, prin echipa Ioanei Ginghină, va participa la acest proiect de schimburi interculturale alături de alte grupuri artistice de copii din Polonia, Slovacia, Georgia, Spania, Cipru, Italia.  Festivalul Brave Kids face parte din proiectele organizate în Varșovia, Capitală Culturală Europeană în 2016.

Actrița Ioana Ginghina prin compania sa dedicată artelor spectacolelor pentru copii, MiniartShow by Ioana Ginghină, nu este la primul proiect dedicat copiilor și tradițiilor populare românești. Tradiții, basme și eroi este un proiect de succes care revalorifică fondul cultural românesc și, în ceea ce privește artele spectacolului, prin punerea în scenă a basmelor și poveștilor noastre autentice, dar și a tradițiilor, obiceiurilor și produselor culturale.

Pentru a fi alături de aventura culturală a echipei Românei la Brave Kids, vă așteptăm să urmăriți pagina de Facebook – MiniArtShow. www.facebook.com/miniartsshow

Număr de vizualizări :1039


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro