Candidați la fericire? Citiți o carte!

apr. 16th, 2016 | By | Category: Eveniment

Joi, vineri și sâmbătă, 21, 22 și 23 aprilie 2016, în preajma Zilei Internaționale a Cărții, Drepturilor de Autor și Bibliotecarului, se organizează la Târgu Jiu programul cultural ”Candidați la fericire? Citiți o carte!”. Timp de trei zile vor avea loc mai multe evenimente literare și artistice, iar personalitatea în jurul căreia se compune ediția din acest an este scriitoarea Ileana Vulpescu. Important om de cultură, Ileana Vulpescu scrie proză și teatru, traduce din literaturile engleză, franceză și spaniolă, și semnează versiuni în limba franceză din literatura modernă și contemporană românească. Vă invităm la o întâlnire cu literatura de calitate și, mai ales, cu un fabulos scriitor contemporan. Să ne prețuim valorile atât timp cât le avem și să învățăm și tinerii să facă la fel. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

De-a lungul programului ”Candidați la fericire? Citiți o carte!”, elevii Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu” vor fi implicați activ. Astfel, conform programului de mai jos, îi veți găsi joi și vineri, la Librăria ”Mihai Eminescu”, în postura de librari pentru o zi, intrând în contact direct cu cititorii Ilenei Vulpescu și nu numai. Îi puteți urmări, de asemenea, într-o dezbatere publică, în cadrul unei ceainării literare, dar și în momente de artă dramatică. Programul conține și multe surprize, pe care le veți descoperi participând la evenimentele pe care vi le prezentăm mai jos. Vă mai putem spune doar că printre invitați îi mai găsiți pe pianistul Florin Berculescu, scriitorul Viorel Gârbaciu, pianistul Marius Tiriplică, tineri artiști și muzicieni elevi ai Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” și alții.

Program

Joi, 21.04.2016

10.00 – 17.00 – Librar pentru o zi (Librăria ”Mihai Eminescu”)

17.00 – 19.00  – Ceainărie literară. ”Orwell, carte și film. Distopii, utopii…”  (sala de lectură a Bibliotecii Județene ”Christian Tell”)

Vineri, 22.04.2016 – zi dedicată scriitoarei Ileana Vulpescu

11.00 – 13.00 – Librar pentru o zi (Librăria ”Mihai Eminescu”)

17.00 – 18.00 – Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” – Ceainărie literară – Invitați: scriitorul Viorel Gârbaciu, pianistul Marius Tiriplică, cvartet de coarde al Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” – în prezența doamnei Ileana Vulpescu

18.15 – Teatru stradal (în fața Teatrului ”Elvira Godeanu”) – un moment pregătit de actorul Pompiliu Ciochia împreună cu elevi ai Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu”

19.00 – Teatrul ”Elvira Godeanu” – Dialoguri cu Ileana Vulpescu

În cadrul acestui eveniment, pianistul Florin Berculescu va susține un microrecital. Elisabeta Gîlcescu va fi, de asemenea, prezentă pe scenă, într-un dialog cu invitatul special al zilei, doamna Ileana Vulpescu. Moderator: Dorina Cioplea. În program vor fi și multe surprize. În foaierul Teatrului veți putea admira o expoziție de arte vizuale realizată de elevi ai Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu”. Iar elevii Colegiului Național ”Tudor Vladiirescu”, despre cărți citite și cărți interpretate.

Sâmbătă:

12.00 – la Biserica ”Sfinții Apostoli” – Pomenire – Tedeum – Romulus Vulpescu, Tatiana Stepa, Constantin Brâncuși și alți dispăruți dintre noi

Organizatori: Elena Roată; Elisabeta Gîlcescu; Dorina Cioplea; Elena Velțan

Sponsor: Fundația Artego Umanitar

Parteneri: Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” – Centrul de Excelență Umană; Arta Conversației; Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu”; Biblioteca Județeană Gorj ”Christian Tell”; Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu”; Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu”

Parteneri media: Acces TV; AgențiadeCarte.ro; Gorjeanul; Gorj-Domino; Gorj Exclusiv; Gorj TV; Pandurul; Tele 3; TV Sud; www.luispopa.ro, Radio Târgu Jiu

Număr de vizualizări :1467


One Comment to “Candidați la fericire? Citiți o carte!”

  1. Ioana spune:

    Felicitari pentru implicarea elevilor de liceu in astfel de activitati! Mult succes!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro