Turneul aniversar ”Florin Piersic – 80 de ani” ajunge la Timișoara

ian. 26th, 2016 | By | Category: Eveniment

Luni, 14 martie 2016, ora 19.00, turneul aniversar va ajunge la Timișoara, când Florin Piersic va juca, pe scena Operei Naționale Române, comedia romantică scrisă de Eric Assous și  regizată de Radu Beligan, ” Străini în noapte”.

În 27 ianuarie 2016, Florin Piersic va împlini 80 de ani! O aniversare care-l surprinde într-o irezistibilă dispoziție actoricească, plin de planuri, amintiri spumoase, optimist  și cu același șarm inconfundabil, o aniversare pe care artistul a decis să o celebreze alături de publicul său. De aceea, cel mai iubit actor român pornește într-un mega-turneu  cu spectacolul care a devenit un adevărat brand teatral al ultimului deceniu în România:  ”Străini în noapte”.

Florin Piersic joacă în acest  spectacol rolul lui Pierre, un bărbat în crepusculul romantismului și care, în absența soției, își începe noaptea  într-un bar, de unde pleacă spre casă  însoțit de Juliette (rol interpretat de  actrița Medeea Marinescu), o femeie  tânără și senzuală, ce-și învăluie identitatea într-o stranie țesătură de minciuni și secrete. Pierre află în acea seară un lucru care îi va schimba viața. ”Străini în noapte” este, în fond, o profundă și melancolică meditație  despre  fragilitatea relațiilor umane și despre cum trecerea timpul ne schimbă.

”Ar fi fost inimaginabil acest turneu aniversar fără Timișoara, un loc de care mă leagă prietenii de o viață, cu un public matur cultural, subtil și rafinat, un loc de care mi-e mereu dor și în care mă simt întotdeauna dorit” mărturisește vedeta, promițând cu acest prilej un adevărat ”jurnal” al vieții sale de actor.

Decorul  spectacolului este opera lui Puiu Antemir,  costumele  sunt creația renumitului designer Irina Schrotter, iar ilustrația muzicală este realizată de flautistul Ion Bogdan Ștefănescu.

La Timișoara, biletele pentru spectacol costă, în funcție de loc, 40 de lei, 60  de lei sau 70 de lei și au fost puse în vânzare la Agenția Operei din Timișoara.

Număr de vizualizări :1215


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro