Lansarea filmului „Comoara” în cinematografele din Republica Cehă

ian. 26th, 2016 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 3 februarie 2016, începând cu orele 20:00, la Kino 35 – cinematograful Institutului Francez din Praga (Štěpánská 644/35, 110 00 Praha 1), în prezența regizorului Corneliu Porumboiu și a actorului Adrian Purcarescu, va avea loc avanpremiera filmului „Comoara”.

Institutul Cultural Român de la Praga, în parteneriat cu casa de distribuție Film Distribution Artcam, organizează lansarea filmului românesc ”Comoara” de Corneliu Porumboiu în cinematografele din Republica Cehă.

Programul serii constă în prezentarea filmului de către organizatori și invitați (domnul Ionuț-Petre Munteanu, director al Institutului Cultural Român de la Praga, domnul Alexandre Pajon, director adjunct al Institutului Francez din Praga, doamna Sylvie Leray, director al casei de distribuție Film Distribution Artcam, Corneliu Porumboiu, regizor, Adrian Purcarescu, actor), proiecția filmului (89′) și discuții cu publicul (30′).

Filmul Comoara / Poklad / Le Trésor (Corneliu Porumboiu, Romania / Franța, 2015, 89′) va rămâne pe marile ecrane începând cu data de 4 februarie 2016 în limba română cu subtitrare în limba cehă.

Pe data de 4 februarie va avea loc și un eveniment conex la Brno, Republica Cehă, tot în prezența regizorului și actorului mai sus meționați. Filmul va putea fi vizionat la Kino ART (Cihlářská 19, Brno, 602 00), începând cu orele 20:00.

Comoara, una dintre cele mai noi producţii cinematografice româneşti, un basm minimalist despre îndeplinirea visurilor din copilărie, care a obținut premiul secțiunii Un Certain Regard la festivalul de la Cannes, îl situează pe Porumboiu în topul celor mai fascinanţi regizori ai cinematografiei românești de astăzi.

Filmul spune povestea lui Costi, un personaj aparent banal. Într-una din seri, citindu-i o poveste fiului său de 6 ani, este întrerupt de un vecin care vine să îi ceară un împrumut spunându-i că străbunicul său ar fi îngropat o comoară în curtea casei, în satul de baştină, înainte de venirea comuniştilor la putere. În cazul în care Costi ar plăti pe cineva cu un detector de metale şi ar găsi comoara, ar împărţi-o pe jumătate. Costi nu stă prea mult pe gânduri…

Intrarea în cinematograf se va face pe bază de bilet, inclusiv la avanpremiera din data de 3 februarie.

Biletele se pot achiziţiona de aici: kino35.koupitvstupenku.cz/?perfbegin=2016-02-03T20:00:00, sau direct de la casieria cinematografului.

Număr de vizualizări :882


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro