30 ianuarie – Ziua UNATC „I. L. Caragiale”

ian. 26th, 2016 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 30 ianuarie 2016, de la orele 14.00, la sediul din Str. Matei Voievod, nr. 75-77, sector 2), UNATC „I. L. Caragiale” vă invită la celebrarea zilei Universității. Data coincide cu ziua de naștere a dramaturgului Ion Luca Caragiale, maestrul spiritual al universității (30 ianuarie 1852).

Anul acesta, ziua va fi sărbătorită printr-o succesiune de momente axate pe activitatea celor două facultăți ale Universității: Facultatea de Teatru și Facultatea de Film. Gazdele, cadre didactice și studenți, au pregătit pentru invitați ateliere demonstrative de teatru și de film.

Aniversarea Zilei UNATC este marcată și prin evenimentul de lansare a cărții coordonate de Elena Saulea – „Alexa Visarion sau destinul vocației”. Publicat de editura Junimea, volumul prezintă, prin evocările mai multor generații de actori, regizori, critici, teatrologi și studenți, traseul artistic și didactic al regizorului de teatru și film Alexa Visarion. Pe data de 30 ianuarie 1970, Alexa Visarion debuta pe scena studioului Casandra – IATC cu spectacolul „Cartofi prajiți la orice” de A.Wesker.

Seara se va încheia cu spectacolul „Conu` Leonida” de I.L. Caragiale, producție UNATC, Master, Anul II. Coordonator: prof. univ. dr. Radu Gabriel; Distribuția: Conu` Leonida – Răzvan Răduță, Efimița – Mădălina Oprescu, Safta – Nicoleta Marica; durata 35 minute.

Program:

14:00 – 15.30 Atelier de teatru – Sala Atelier (UNATC)

15.30 – 16.15 Lansare de carte – „Alexa Visarion sau destinul vocației”, Editura Junimea, Colecția Colocvialia

16:15 – 18.00 Atelier de film – Platoul de filmări UNATC; proiecții filme de platou

18:30 – Spectacol de teatru „Conu` Leonida” de I. L. Caragiale, producție Master an II

Număr de vizualizări :1103


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro